Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΣΤΡΟΦΗ» ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

«ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ» ΣΤΟΧΟΙ: «Δραστικό τρόπο μείωσης της ανεργίας θεωρεί η κυβέρνηση την ελαστική απασχόληση και στοχεύει στο διπλασιασμό του ποσοστού των μερικώς απασχολούμενων, πράγμα που σημαίνει το σημερινό 3,5% να γίνει 7%. Ο διθυραμβικός για τη μερική απασχόληση λόγος του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ι. Παπαντωνίου στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο έπεισε τους περισσότερους συναδέλφους του και τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη να υιοθετήσουν πολιτική θέση που συνιστά στροφή στα εργασιακά...». (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

«ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ» ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ: «Σε γενικές γραμμές ο λεγόμενος νόμος Γιαννίτση για τα εργασιακά δεν έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά για τις επιχειρήσεις, αλλά παράλληλα δεν έχει εξυπηρετήσει ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ζητούμε άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους εργαζομένους ώστε το συντομότερο δυνατόν να καταλήξουμε σε πλαίσιο για τα εργασιακά, που θα αντικαταστήσει τον ισχύοντα νόμο». (Οδ. Κυριακόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, στο ΒΗΜΑ)

ΜΕΙΖΩΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «Αν δούμε τι λένε (σ.σ. οι εκθέσεις της Κομισιόν και του ΟΟΣΑ) στην ουσία για το Εργασιακό, θα διαπιστώσουμε ότι τις περυσινές προσαρμογές Γιαννίτση τις θεωρούν ανεπαρκείς. Γιατί όταν επαναφέρεται με έμφαση η σύνδεση της αμοιβής της εργασίας με την παραγωγικότητα, όταν προσάγονται λύσεις "ευελιξίας" όπως η χαλάρωση των ρυθμίσεων για τις απολύσεις ή πάλι η καταβολή μισθών κάτω των συλλογικών συμβάσεων σ' όσους (νέους) πασχίζουν να μπουν στην αγορά εργασίας, δε χρειάζεται βαθυστόχαστη ανάλυση για να διαπιστωθεί ότι στις Βρυξέλλες βρίσκονται σαφώς σε άλλη φάση σκέψης απ' ό,τι εμείς... Ακόμη και για να αρχίσει μια συζήτηση για προσέγγιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων όπως τις εννοούν οι Βρυξέλλες, χρειάζεται μια μείζων συναίνεση». (Από άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διέξοδος» υπέρ του κεφαλαίου(2009-02-12 00:00:00.0)
Ενα το κρατούμενο η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής(2004-03-14 00:00:00.0)
Ούτε η ΝΔ...(2000-07-19 00:00:00.0)
Ολοταχώς στην «ευελιξία»(2000-06-17 00:00:00.0)
Η ελπίδα στο ΚΚΕ(1996-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ