Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΛΑΚΩΝΙΑ
Υποψήφιος νομάρχης ο Δήμος Λεβεντάκης

Ο Δήμος Λεβεντάκης, ανακηρύχτηκε υποψήφιος νομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» στο νομό Λακωνίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του νομού, την περασμένη Τετάρτη. Το κάλεσμα, συνυπέγραψαν οι κινήσεις «Νομαρχιακή Δημοκρατική Κοινωνική Συσπείρωση» και «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», που στηρίζονται κυρίως από το ΔΗΚΚΙ και το ΚΚΕ, αντίστοιχα.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος νομάρχης σημείωσε ότι «στις ερχόμενες εκλογές, δεν κρίνεται το ζήτημα της καλύτερης διαχείρισης στη Νομαρχία - μόνο ποια πρόσωπα θα εκλεγούν - αλλά, κυρίως, ποιες πολιτικές θα επικροτηθούν, ή θα αποδοκιμαστούν». Υπογράμμισε, δε, πως «στις εκλογές, δίνεται η δυνατότητα στους Λάκωνες να καταψηφίσουν όσους εφαρμόζουν ή στηρίζουν αντιλαϊκές πολιτικές, υπερψηφίζοντας, παράλληλα, τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση"».

Στη διακήρυξή της η Παράταξη επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι εκλογές του Οκτώβρη, «έχουν αυξημένο πολιτικό χαρακτήρα» μιας και διεξάγονται σε συνθήκες «όξυνσης των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων». Συγκεκριμένα, ο περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η νεοφιλελεύθερη φορομπηχτική πολιτική, και μια σειρά άλλων μέτρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, «επηρεάζουν το θεσμό της ΝΑ και τον μετατρέπουν σε μοχλό στήριξης και ιμάντα υλοποίησης ενός μεγάλου μέρους αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».

Είναι, συνεπώς, αναγκαίο, σύμφωνα με την Παράταξη, οι προσπάθειες εγκλωβισμού των πλατιών λαϊκών δυνάμεων σε κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά σενάρια, να πέσουν στο κενό.

Η ΝΑΣ, απευθυνόμενη σε όλους όσοι θίγονται απ' τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, τους εργάτες, τους αγρότες, τους μισθωτούς, τη νεολαία, τις γυναίκες, να αντισταθούν, να αγωνιστούν, για μια ανάπτυξη με κέντρο τον εργαζόμενο και τις σύγχρονες ανάγκες του, για μια ΝΑ που δρα με γνώμονα το συμφέρον του λακωνικού λαού και θα διεκδικεί, θα απαιτεί και θα αγωνίζεται για την προώθηση των λαϊκών αιτημάτων.

«Δε μιλάμε απλά για μια φιλολαϊκή διαχείριση στο νομό, στα πλαίσια του σημερινού θεσμικού πλαισίου», επισημαίνει. Και καταλήγει: «Μιλάμε για μια συνεπή και αταλάντευτη αγωνιστική προσπάθεια να εμποδίσουμε να υλοποιηθούν αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής και να συμβάλουμε στη δημιουργία προϋποθέσεων ανατροπής τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ