Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Αθήνα όπως λέμε ... Σολτ Λέικ Σίτι

Το αεροδρόμιο του Ελληνικού και η παραλία, στα «φιλέτα» των έργων του 2004, με ...άγνωστο κόστος
Το αεροδρόμιο του Ελληνικού και η παραλία, στα «φιλέτα» των έργων του 2004, με ...άγνωστο κόστος
Τις ...εντολές του Προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Μπους για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μετέφερε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στα μέλη της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνεδρίασης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κ. Σημίτης έκανε αναφορά σε όσα συζητήθηκαν στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η αποστολή κλιμακίου αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι θα πάρουν μαθήματα από τα μέτρα ασφαλείας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ Σίτι, όπου έχει προγραμματιστεί να πετούν πάνω από τα στάδια ακόμα και μαχητικά αεροσκάφη...

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του Ολυμπιακού προϋπολογισμού σε σύσκεψη υπουργών και υφυπουργών (Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού), που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος των Ολυμπιακών συγκροτημάτων σε Φάληρο και Ελληνικό δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, γεγονός που καθιστά αδύνατη ακόμα και την εκτίμηση του συνολικού κόστους των αγώνων.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της διυπουργικής, συζητήθηκε ο επικείμενος νέος έλεγχος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ (21 - 23 Ιανουαρίου) και τα ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία των αθλητών και τις επιχορηγήσεις προς τις ομοσπονδίες. Η «Αθήνα 2004» παρουσίασε την τελική μορφή του ημερήσιου προγράμματος των Αγώνων, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε και από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ κατά την τελευταία συνεδρίασή της.

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους εξής τομείς: Στους ελέγχους ντόπινγκ, στην επιλογή των ομογενών που θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας και τη χρηματοδότηση των αθλητικών ομοσπονδιών.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης, τα κονδύλια για την προετοιμασία των Ολυμπιονικών αυξάνονται κατά 100% (από 2 δισ. σε 4 δισ. το χρόνο), καθώς στους Αγώνες της Αθήνας, η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα, θα έχει τη δυνατότητα παρουσίας με 625 αθλητές, προσδοκώντας τη συγκομιδή 20-26 μεταλλίων, αριθμό διπλάσιο από τα μετάλλια που κέρδισαν οι αθλητές μας στο Σίδνεϊ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ