Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Αμερικανός τραμπούκος, σύμβουλος της διοίκησης

Φωτογράφιζε χώρους, μαγνητοφωνούσε εργαζομένους, επιτέθηκε φραστικά σε συνδικαλιστές

Την «τραμπούκικη, προκλητική και αντεργατική συμπεριφορά» συμβούλου της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος. Παράλληλα, στηλιτεύει την «αντεργατική συμπεριφορά» και της διοίκησης, «που αν δεν προκαλεί η ίδια, τότε υποθάλπει» τέτοιες πρακτικές.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα ο Σύλλογος με επιστολή του στον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών και την πρόεδρο του Ιδρύματος, κατήγγειλε ότι ο νεοπροσληφθείς από τη διοίκηση «σύμβουλος» για θέματα «ασφάλειας», Στ. Κάμπελ (υπήκοος ΗΠΑ) φωτογράφισε όλους τους χώρους ασφαλείας (χρηματοκιβώτια, θησαυροφυλάκια κλπ.) και καταγράφει κρυφά, με μαγνητοφωνάκι, συνομιλίες ανυποψίαστων υπαλλήλων. Ο Σύλλογος ζήτησε να αναζητηθούν τα φιλμ και οι φωτογραφίες, επειδή είναι άγνωστο πού θα καταλήξουν και προκειμένου να διαφυλαχτούν οι συνθήκες ασφαλείας για την περιουσία του ΤΤ.

Για το μαγνητοφωνάκι, ζητά να μην ξαναχρησιμοποιήσει ο Κάμπελ «τέτοιες πρακτορίστικες μεθοδεύσεις, που θυμίζουν άλλες εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού και των εργαζομένων». Η συνέχεια;

Με νεότερη καταγγελία, ο Σύλλογος αναφέρει ότι ο Κάμπελ μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της επιστολής, πήγε στα γραφεία του Συλλόγου, «με προκλητικό και τραμπούκικο ύφος» διέκοψε σύσκεψη όπου συμμετείχαν οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου και οι δύο εκπρόσωποι του Συλλόγου στο ΔΣ του ΤΤ, ζητώντας «εξηγήσεις». Κατηγόρησε το προεδρείο, ότι «δεν ξέρει ελληνικά» (;) και ότι «λέει βλακείες».

Για τον Κάμπελ ο Σύλλογος καταγγέλλει και ότι έφερε αναρμοδίως εργολάβους, που εκτέλεσαν οικοδομικές εργασίες και προμήθειες σε κτίριο του ΤΤ ύψους άνω των 35 εκατ. δρχ., «ερήμην των αρμόδιων Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προμηθειών και χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία και ζητούν τώρα από υπηρεσιακούς παράγοντες να παρανομήσουν και να ξεκινήσουν τώρα τις διαδικασίες δημοπράτησης και ανάθεσης εραγασιών που ήδη έχουν εκτελεστεί, για να πληρωθούν».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ενδεικτικά, ότι για την προμήθεια κάποιων κλιματιστικών, υπάλληλος του ΤΤ βρήκε τιμή 2 εκατ. δρχ., όταν ο εργολάβος του Κάμπελ θα τα έφερνε με 6 εκατ. δρχ. Κατόπιν τούτων, ο Σύλλογος εγείρει ερωτηματικά για το πραγματικό κόστος των υπόλοιπων εργασιών, αλλά και για έργα πολύ υψηλότερων προϋπολογισμών που εκτελεί η διοίκηση του ΤΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ