Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γεφύρι της Αρτας το ρέμα του Διακονιάρη

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Π. Κοσιώνη, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ επανέλαβε τις ανέξοδες υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων

Εδώ και 40 χρόνια, η Πάτρα ταλαιπωρείται από το ρέμα του Διακονιάρη και οι κυβερνήσεις το μόνο που κάνουν είναι συνεχώς να υπόσχονται ότι θα το λύσουν.

Το ίδιο έκανε χθες στη Βουλή και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Τσακλίδης, στην προσπάθειά του να απαντήσει σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη, ο οποίος υπογράμμισε, εκτός των άλλων, ότι από τις πρόσφατες πλημμύρες υπάρχουν ακόμα κάτοικοι της περιοχής που δεν έχουν πάρει ούτε τα ψίχουλα της πρώτης αποζημίωσης.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι το θέμα του ρέματος του Διακονιάρη εκκρεμεί επί δεκαετίες, έγιναν παραλείψεις από πολλούς και επανέλαβε ότι μέσα στο 2002 θα δημοπρατηθεί το έργο, αφού έχουν διασφαλιστεί ήδη οι πιστώσεις. Είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια έγιναν λάθη, υπήρξαν διαφωνίες για τις μελέτες του έργου και έγιναν υπερβάσεις στο κόστος των μελετών, με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι επιθεωρητές δημοσίων έργων και να εκκρεμεί η επιβολή προστίμων.

Δεν αποτελεί δικαιολογία ότι υπάρχουν εκκρεμότητες, τόνισε ο Π. Κοσιώνης και υπογράμμισε ότι υπάρχει σοβαρή ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. «Τι φταίνε οι κάτοικοι της περιοχής να ταλαιπωρούνται για 40 χρόνια;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι δε δόθηκε ούτε το ευτελές ποσόν των 40 εκατομμυρίων δρχ. για την άμεση ενίσχυση την πληγέντων από τις πλημμύρες του Δεκέμβρη, προκειμένου να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Οσο δε για το επιχείρημα του υφυπουργού για τις εμπλοκές στις μελέτες, τόνισε ότι στην Πάτρα υπάρχουν έργα που έχουν γίνει ταχύτατα και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις. Το πρόβλημα, συνέχισε, εκκρεμεί εδώ και 40 χρόνια και το μόνο που κάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις είναι να υπόσχονται προεκλογικά τη λύση του για να το ξεχάσουν την επομένη των εκλογών, ενώ, αντίθετα, τα «γκλαμουράτα» έργα γίνονται ταχύτατα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ