Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ακρατος «δικαιωματισμός» σε μια ταξική κοινωνία που τσαλαπατά τα κοινωνικά δικαιώματα

Τον άκρατο «δικαιωματισμό» ανεξάρτητα από την κοινωνική πραγματικότητα και το κοινωνικό περιεχόμενο που έχει το δικαίωμα σε μια ταξική κοινωνία κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Οπως είπε, «στην ταξική κοινωνία, που είναι κοινωνία ανισοτήτων, η δυνατότητα ικανοποίησης των δικαιωμάτων και των αναγκών του κόσμου εξαρτάται από τις οικονομικές δυνατότητες. Ο φτωχός, ο εξαθλιωμένος, τι δυνατότητες έχει να ικανοποιήσει ανάγκες και δικαιώματα; Μηδέν έως ελάχιστες».

Υπογράμμισε ότι ο κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου εκτρέφει τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ακροδεξιά ρητορεία και τον σκοταδισμό, και σημείωσε την αντιφατικότητα της κυβέρνησης, που στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο μιλά για ατομικά δικαιώματα και την ίδια στιγμή τσαλαπατά τα συλλογικά δικαιώματα, στέλνοντας τους εισαγγελείς στους φοιτητές και τα ΜΑΤ στους αγρότες.

Αναφέρθηκε επίσης στο αντιδραστικό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό γονεϊκότητας, που αναγνωρίζει περισσότερους από έναν γονείς, ακόμα και σε πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι είναι γονέας.

Οσον αφορά τα ιδεολογήματα που προβάλλονται, όπως ρευστή ταυτότητα φύλου και αυτοπροσδιορισμός σε αντίθεση με την αντικειμενική πραγματικότητα, υπογράμμισε ότι ουσιαστικά αποτελούν τον ανορθολογισμό σε όλο του το μεγαλείο και υπηρετούν τεράστια οικονομικά συμφέροντα - της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, του τουρισμού αναπαραγωγής, αλλά και των πολυεθνικών της βιοτεχνολογίας.

«Τα ατομικά δικαιώματα δεν είναι αποσυνδεδεμένα από την κοινωνική πραγματικότητα», υπογράμμισε και έθεσε ερωτήματα όπως: «Πού είναι τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν μέσα σε συνθήκες φτώχειας; Πού είναι τα δικαιώματα των παιδιών που στερούνται τον πατέρα ή την μητέρα που έχασαν τη ζωή τους στα εργοδοτικά εγκλήματα;».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε και στο κοινό ανακοινωθέν του «Στρατηγικού Διαλόγου» ΗΠΑ - Ελλάδας, όπου στο τέλος οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη νομοθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον γάμο των ομόφυλων και την επέκταση της προστασίας των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ελλάδα, θέτοντας το ερώτημα: «Πόσο προοδευτικό είναι ότι το ΝΑΤΟ, αυτή η πολεμική μηχανή ολέθρου, μετατρέπεται σε σημαιοφόρο των ΛΟΑΤΚΙ+; Πόσο προοδευτικό είναι ο στρατός του Ισραήλ να διαφημίζει το ΛΟΑΤΚΙ+ ως συστατικό στοιχείο της αποστολής του, προχωρώντας ...με αγάπη στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού; Αυτά ενώνουν τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, δηλαδή τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ΝΑΤΟ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμίμητο(2024-02-15 00:00:00.0)
Νομιμοποιείται η εμπορική παρένθετη μητρότητα, ακραία μορφή εκμετάλλευσης των γυναικών(2024-02-08 00:00:00.0)
Πολιτικός γάμος και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Ορισμένες νομικές πλευρές(2024-02-07 00:00:00.0)
Μπουγάδα «προοδευτικότητας» στο αντιδραστικό νομοσχέδιο(2024-02-06 00:00:00.0)
Κούρσα «προοδευτικότητας»(2021-07-01 00:00:00.0)
Με σημαία τα «ατομικά δικαιώματα» καταργούν τα κοινωνικά δικαιώματα και τροφοδοτούν νέες διακρίσεις(2016-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ