Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΤΕΝΑ
Σκοταδισμός και μεταμοντερνισμός οι δύο όψεις ενός συστήματος σε σήψη

Στη συζήτηση γύρω από το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών αποκαλύφθηκαν κίνητρα, φόβοι και ιδεοληψίες, σκοταδιστικές απόψεις και το επικίνδυνο ιδεολόγημα «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια», από τη μία, και από την άλλη μεταμοντέρνες θεωρίες και απόψεις που αποθεώνουν την αυτοδιάθεση και τον αυτοπροσδιορισμό, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Αφροδίτη Κτενά, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Σκοταδισμός και μεταμοντερνισμός είναι οι δύο όψεις ενός συστήματος σε σήψη και αντίπαλός τους η καθαρή ματιά του ΚΚΕ, τόνισε η Αφρ. Κτενά, ενώ επεσήμανε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας στη βιολογία και στην ιατρική έχει ανοίξει νέους δρόμους στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, όμως δημιουργεί παράλογους φόβους και παράλογες προσδοκίες, που εκτρέφονται στο έδαφος των εκμεταλλευτικών σχέσεων του συστήματος.

Οτι δηλαδή όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχουν χρήματα και κέρδος, και έτσι η ατομική επιθυμία γίνεται ατομικό δικαίωμα εκτός του πλαισίου της κοινωνίας. Ομως ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να υπάρξει εκτός κοινωνίας, αλληλεπιδρά με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, ξεκαθάρισε η βουλευτής του ΚΚΕ. Ετσι, η ρύθμιση σύγχρονων ανοιχτών ζητημάτων βιοηθικής, όπως η Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Ανέδειξε δε ότι στην ΕΣΣΔ είχε καταργηθεί ο γάμος, ανεξαρτήτως φύλων, και ήταν θεσμοθετημένη μόνο η γονική μέριμνα για το παιδί.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι φροντίδα παιδιών δεν υπάρχει χωρίς ισότιμη πρόσβαση σε Υγεία και μόρφωση, χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα για τους γονείς, ελεύθερο χρόνο και υπηρεσίες στήριξης. Τα υπόλοιπα είναι για όσους έχουν χρήματα να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους, είπε χαρακτηριστικά, π.χ. ορισμένων να νοικιάζουν μήτρες ή να παραγγέλνουν παιδιά από τέτοια επιχειρηματικά κέντρα. Την κυβέρνηση δεν την έχει πιάσει ο πόνος για τα δικαιώματα, αλλά για την «πελατεία» των ΛΟΑΤΚΙ, ανέδειξε. Και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν κοινά προβλήματα, ΛΟΑΤΚΙ ή μη, καλώντας έτσι να δώσουν πλάι πλάι τις μάχες, με κριτήριο το αν βρίσκονται με την πλευρά των παραγωγών του πλούτου ή με αυτή των εκμεταλλευτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπερίληψη στον ...αναχρονισμό με προοδευτικό μανδύα(2024-02-17 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση με τις πλάτες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νεας Αριστεράς πουλάει «προοδευτικότητα»...(2024-01-23 00:00:00.0)
Καθηλωμένες πολύ πίσω από τις ανάγκες οι δαπάνες για την Παιδεία(2023-12-15 00:00:00.0)
Περί δίκιου και αγώνων(2009-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ