Σάββατο 10 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Μετακινήσεις - μπαλώματα μετά τον σάλο για το κλείσιμο των χειρουργείων

ΚΚΕ: Να δοθεί λύση τώρα, να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα παιδιατρικά νοσοκομεία

INTIME NEWS

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
Με το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο να κλείνουν τμήματα και κλινικές, να αναστέλλουν χειρουργεία και άλλες λειτουργίες λόγω της υποστελέχωσης, «συναγερμός» σήμανε την περασμένη Πέμπτη με την ανακοίνωση της αναστολής των τακτικών χειρουργείων και στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Τελικά, με έκτακτη απόφαση του Χειρουργικού Τομέα την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι δεν θα ανασταλεί άμεσα η λειτουργία των τακτικών χειρουργείων, υπό την προϋπόθεση ότι εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Ο Τομέας θα συνεδριάσει ξανά εντός των επόμενων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι μία μέρα νωρίτερα ο Χειρουργικός Τομέας είχε αποφασίσει την αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 12/2, λόγω της έλλειψης προσωπικού, ιδιαίτερα αναισθησιολόγων και νοσηλευτών χειρουργείου, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η πλειοψηφία των χειρουργικών αιθουσών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εκκρεμούν πάνω από 1.000 χειρουργεία για το τρέχον έτος.

Ετσι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και την παράδοση κρατικών υποδομών των νοσοκομείων στον ιδιωτικό τομέα, με το κάλπικο επιχείρημα ότι έτσι θα μειωθεί η λίστα αναμονής των χειρουργείων, βγαίνουν στην επιφάνεια όλες οι τραγικές επιπτώσεις της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, μόλις 28 είναι οι μόνιμοι αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στα 3 παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Στο δε «Αγλαΐα Κυριακού» λειτουργούν μόνο οι 3 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες.

Μπροστά στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων, η κυβέρνηση στο ...«και πέντε» ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει τις 3 κενές οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων. Μέχρι τότε καταφεύγει πάλι σε μπαλώματα, αφήνοντας τρύπες στα νοσοκομεία προέλευσης.

Συγκεκριμένα, μετακινεί για 3 μήνες αναισθησιολόγο από το Νοσοκομείο Κορίνθου (ο οποίος θα κάνει και δύο εφημερίες τον μήνα στην Κόρινθο!) και επιπλέον μετακινεί για 3 μήνες 3 αναισθησιολόγους, για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας, από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την αναστολή των χειρουργείων στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Η αναστολή των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων σε ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, το Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", αναδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων και της υποστελέχωσης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι πρόκληση να παραμένουν κλειστά 8 από τα 10 χειρουργικά τραπέζια του νοσοκομείου και η κυβέρνηση να κομπάζει για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει τα απογευματινά χειρουργεία, μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν το "νόμιμο φακελάκι".

Είναι επίσης τεράστιες οι ευθύνες του υπουργείου Υγείας, γιατί παρά τις δραματικές εκκλήσεις και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των υγειονομικών δεν έχει κάνει καμία ενέργεια έως τώρα για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, ούτε έχει προκηρύξει τις διαθέσιμες οργανικές θέσεις ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Απαιτούμε να δοθεί λύση τώρα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν όλα τα χειρουργικά τραπέζια και να μην υπάρχουν αναμονές τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδώ και τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού(2024-05-23 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία ενάντια στις πληρωμές ασθενών(2024-03-21 00:00:00.0)
Χειρουργεία αναστέλλονται, κλινικές βουλιάζουν, ασθενείς και υγειονομικοί σε απόγνωση(2023-10-26 00:00:00.0)
Μεταφέρει τις «δυσλειτουργίες» σε άλλα νοσοκομεία(2022-09-27 00:00:00.0)
Από το κακό στο χειρότερο με τεράστιες ελλείψεις ενόψει του 4ου κύματος(2021-07-16 00:00:00.0)
Η μεγάλη υποστελέχωση οδήγησε σε αναστολή τα τακτικά χειρουργεία(2020-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ