Σάββατο 10 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην Ευρωβουλή τα δίκαια αιτήματα και οι διώξεις εκπαιδευτικών

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις «συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών στην ΕΕ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε τα εξής: «Στην Ελλάδα οι μαζικές διαδηλώσεις των εκπαιδευτικών μαζί με τους μαθητές τους και τους φοιτητές, όλο τον λαό, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ: Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μην κατατεθεί. Εχει ήδη απορριφθεί! Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν το μάθημα του αγώνα για να μην είναι κριτήριο αν οι μαθητές τους θα σπουδάσουν με το πορτοφόλι των γονιών τους.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν χάσει 6 μισθούς σε 12 χρόνια. Διεκδικούν αυξήσεις για να μην εξανεμίζεται στα μέσα του μήνα το εισόδημά τους από την εξοργιστική ακρίβεια και ζητούν οργανωμένη διάθεση κατοικιών. Να μονιμοποιηθούν οι πάνω από 50.000 φέτος αναπληρωτές, το 1/3 του συνόλου των εκπαιδευτικών, αντί να αναπληρώνουν τον εαυτό τους.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη, επαρκή κρατική χρηματοδότηση, υγειονομική κάλυψη των μονάδων Υγείας, καθαριότητα γιατί ο πακτωλός του "Ταμείου Ανάκαμψης πάει στους ομίλους". Την ίδια ώρα, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς, επιχειρώντας να βγάλει παράνομη την απεργία - αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Η ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα τους δεν θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ