Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΥΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Πολύμορφες διαμαρτυρίες κατά της σφαγής και τις μέρες των Χριστουγέννων

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Οπαδοί της Σέλτικ επέστρεψαν δυναμικά στα μηνύματα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Οπαδοί της Σέλτικ επέστρεψαν δυναμικά στα μηνύματα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό
Πολύμορφες διαμαρτυρίες κατά της σφαγής του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη και υπέρ του δικαιώματός του να έχει και να παλεύει για μια λεύτερη πατρίδα έγιναν και μέσα στις μέρες των Χριστουγέννων.

Ιδιαίτερα σε «δυτικές» χώρες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολύμορφη στήριξη του ισραηλινού εγκλήματος, διαδηλωτές ξεσκέπασαν τις κυβερνήσεις που αυτές τις μέρες αναμασούν ευχολόγια για... «επί Γης ειρήνη», την ίδια ώρα που κάνουν «πλάτες» στο κράτος - δολοφόνο.

Νέες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε όλη τη Βρετανία

Με διαδηλώσεις και άλλες πρωτοβουλίες συνεχίστηκαν οι δράσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στη Βρετανία.

Ξεχωριστές είναι οι εικόνες από την εργατούπολη Λέστερ, όπου ανήμερα των Χριστουγέννων σημαίες της Παλαιστίνης κόσμησαν τα μπαλκόνια σε ολόκληρες γειτονιές, βροντοφωνάζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι κανείς δεν μπορεί να ξεχνά το αίμα τόσων αθώων που ρέει στην παλαιστινιακή γη...

Αλλά και στο Λονδίνο έγινε νέα διαμαρτυρία, μεταξύ άλλων και από εργαζόμενους υγειονομικούς με εβραϊκή καταγωγή, στο πάρκο Gasholder, με αίτημα την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Στη δε Γλασκώβη της Σκωτίας έγινε διαδήλωση κατά της σφαγής, με τους οργανωτές να διαμηνύουν στο κάλεσμά τους ότι «τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν στη Βηθλεέμ» και να καλούν σε αλληλεγγύη και κοινή δράση «για την ελευθερία των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των οικογενειών, καθώς συνεχίζουν να ζουν μέσα στη βία και τη γενοκτονία, χωρίς ασφαλές μέρος να πάνε».

ΙΤΑΛΙΑ - Πανό και σημαίες μέσα στη Σκάλα του Μιλάνου
ΙΤΑΛΙΑ - Πανό και σημαίες μέσα στη Σκάλα του Μιλάνου
Στην ίδια πόλη, δυναμική ήταν επίσης η επιστροφή της «Πράσινης Ταξιαρχίας», των οπαδών της Σέλτικ, που για ένα δίμηνο είχαν αποκλειστεί από όλους τους αγώνες της ομάδας τους, εξαιτίας της ανοιχτής συμπαράστασής τους στον παλαιστινιακό λαό. «Πολλά σπίτια είναι θλιμμένα απόψε. Ψιθυρίζουν τα ονόματα κάποιων κοντά στο φως του καντηλιού. Πάνω από 20.000 νεκροί και πάνω από 8.000 παιδιά», έγραφε πανό που ύψωσαν οπαδοί της ομάδας σε αγώνα.

Πανό και μέσα στη Σκάλα του Μιλάνου

Δυναμική διαμαρτυρία οργανώθηκε στην Ιταλία και μέσα στο παγκοσμίου φήμης θέατρο, τη Σκάλα του Μιλάνου.

Ενα κάθετο γιγαντοπανό, που έγραφε «Σταματήστε τον βομβαρδισμό!», ξεδιπλώθηκε από τους εξώστες μέσα στο θέατρο «La Scala» της ιταλικής μεγαλούπολης, ενώ διαδηλωτές ύψωσαν κι άλλα πανό και παλαιστινιακές σημαίες στην πλατεία του θεάτρου, αναδεικνύοντας τα διεθνιστικά συναισθήματα και του ιταλικού λαού, που παρά τη συμπαράταξη της κυβέρνησης Μελόνι με το ισραηλινό κράτος - σφαγέα, διαμήνυσε τη δική του συμπαράταξη με τον παλαιστινιακό λαό, που ζητά κι αυτός να έχει μια λεύτερη πατρίδα.

Στη Γερμανία, έγινε νέα μαζική διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Βερολίνο, με πορεία που άρχισε από την περιοχή Kreuzberg και κατέληξε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο κέντρο της πόλης, με πανό που έγραφαν «Σταματήστε τη δολοφονία, σταματήστε τον πόλεμο, σταματήστε τη γενοκτονία της Γάζας».

Νέες διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές ακόμα περιοχές του κόσμου, όπως στο Τορόντο του Καναδά, στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας κ.α.


ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Ολόκληρες γειτονιές στο Λέστερ στολίστηκαν με παλαιστινιακές σημαίες
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Ολόκληρες γειτονιές στο Λέστερ στολίστηκαν με παλαιστινιακές σημαίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Νέα κινητοποίηση στο Βερολίνο
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Νέα κινητοποίηση στο Βερολίνο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ