Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Μαζί με όλο τον λαό να ανοίξουμε μια άλλη πορεία

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία έψαλε τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

RIZOSPASTIS

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην τσακώνικη διάλεκτο έψαλε την Κυριακή στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε μια εκδήλωση σε ζεστό και γιορτινό κλίμα στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

«Καλημέρα σε όλους και όλες! Ευχαριστούντε πάσου! Καούρ εκοκιάκατε! Καλώς κοπιάσατε, ευχαριστούμε πολύ. Εκανα μια προσπάθεια στην τσακώνικη διάλεκτο κι εγώ, ελπίζω να τα κατάφερα», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας.

Αμέσως μετά, μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας χόρεψαν στον ρυθμό δημοτικών τραγουδιών της Αρκαδίας αλλά και όλης της χώρας, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να τους συντροφεύει στον χορό, ενώ στη συνέχεια αντάλλαξαν δώρα.

Ο Παναγιώτης Μπένος, πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, έδωσε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μια τιμητική πλακέτα και ένα ημερολόγιο της Ομοσπονδίας, καθώς και ένα παραδοσιακό υφαντό της περιοχής.

Η Γεωργία Διαμαντοπούλου, σύμβουλος Πολιτισμού της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στη σημασία της τσακώνικης διαλέκτου ως στοιχείου πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, έδωσε στον πρόεδρό της την έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ για το 1821, καθώς και στα μέλη της ημερολόγιο για το 2024, χριστουγεννιάτικη κάρτα και εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».


RIZOSPASTIS

Κατά το καλωσόρισμα των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στον Περισσό, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια περίοδος - και τέτοιες μέρες που είναι - που ο λαός μας, όπως όλοι ξέρουμε, υποφέρει από τη μεγάλη ακρίβεια, από τη φτώχεια, από τα χαμηλά εισοδήματα, από τη μεγάλη φοροληστεία, τους άμεσους και έμμεσους φόρους, από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, από την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας των παιδιών μας, από τη συμμετοχή της χώρας μας σε ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και πολέμους στην περιοχή.

Για όλα αυτά το ΚΚΕ είναι εδώ, παρόν, κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια να ανοίξουμε την πορεία, μια άλλη πορεία για μια άλλη διέξοδο, όλοι μαζί, ο ελληνικός λαός όλος μαζί, ενωμένος, έτσι ώστε όλα αυτά τα τραγικά ζητήματα, τα τραγικά θέματα να αποτελέσουν παρελθόν για την πατρίδα μας και για όλο τον κόσμο.

Χρόνια σας πολλά, καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ