Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Σε ομαδικούς τάφους συνέχισαν χτες να θάβουν τους νεκρούς τους εκατοντάδες οικογένειες στο Αφγανιστάν, μετά την ισχυρή δόνηση του Σαββάτου, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 2.400 νεκρούς και πάνω από 2.000 τραυματίες. Αξιόπιστη καταγραφή των θυμάτων και των πληγέντων δεν υπάρχει, ενώ η πρόσβαση σε ολόκληρα χωριά ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί, αν και χτες ανακοινώθηκε ότι τα σωστικά συνεργεία θα ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους.

ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-- Τουλάχιστον 29 νεκρούς άφησε πίσω του επίθεση του στρατού της Μιανμάρ σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη βόρεια πολιτεία Κατσίν. Εκπρόσωπος οργάνωσης αυτονομιστών ανταρτών που ελέγχει την περιοχή δήλωσε ότι στα θύματα περιλαμβάνονταν παιδιά και ηλικιωμένοι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακρίθηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ, που ερευνά την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του και που αντιστοιχούν στην περίοδο κατά την οποία ήταν αντιπρόεδρος στη χώρα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος. Ο Ιαν Σαμς, ένας από τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου, διευκρίνισε ότι ο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε «εθελοντική ανάκριση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ