Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΝ ΦΡΑNΣΙΣΚΟ
Εισβολή αυτοκινήτου στο κινεζικό προξενείο

Ερωτήματα προκαλεί το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο κινεζικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, όταν αυτοκίνητο εισέβαλε στο κτίριο και συγκεκριμένα στον χώρο όπου εκδίδονται οι θεωρήσεις εισόδου (βίζα).

Σε ανακοίνωσή του, το κινεζικό προξενείο ανέφερε ότι «άγνωστο πρόσωπο εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στον χώρο του προξενείου, εγείροντας σοβαρή απειλή για την ασφάλεια του προσωπικού και των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο και προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις και την περιουσία του προξενείου». Πρόσθεσε ότι «καταδικάζει έντονα αυτήν τη βίαιη επίθεση» αλλά και ότι διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να αποδοθούν «ευθύνες για το περιστατικό».

Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Αλλες λεπτομέρειες του συμβάντος δεν είχαν γίνει ακριβείς ως χτες, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν είχε εξακριβώσει την ταυτότητα του δράστη. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ