Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νέες έφοδοι κατά μελών των «Ενωμένων Πατριωτών»

Νέες έρευνες σε πολλά γερμανικά κρατίδια και συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Ενωμένοι Πατριώτες», που θεωρούνται παρακλάδι και υποστηριχτές των «Πολιτών του Ράιχ», διεξήγαγε χτες η αστυνομία.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ («Sueddeutsche Zeitung», «Spiegel» κ.ά.) οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε επιχειρήσεις σε έξι κρατίδια κατά ύποπτων μελών και υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης, μέλη της οποίας δικάζονται από τον Μάη με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα στη Γερμανία, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, καθώς και την απαγωγή του υπουργού Υγείας, Καρλ Λαούτερμπαχ.

Οπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 49χρονος στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία που χαρακτηρίστηκε απειλή και πιθανόν επρόκειτο να συμμετάσχει σε επιθέσεις κατά ενεργειακών υποδομών. Ενας 52χρονος που συνελήφθη στο κρατίδιο Ρηνανία - Παλατινάτο φέρεται να είχε εντοπίσει γραμμές υψηλής τάσης για τον σκοπό αυτό. Στην Εσση, η αστυνομία συνέλαβε έναν 61χρονο με την κατηγορία ότι είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει στην απαγωγή του Λαούτερμπαχ. Μια σύλληψη υπόπτου έγινε και στη Βαυαρία. Ερευνες διενεργούνται ακόμη σε Θουριγγία και Βάδη - Βυρτεμβέργη.

Ηδη στο Κόμπλεντς δικάζονται ένας άνδρας και μια γυναίκα, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ενωμένοι Πατριώτες», η οποία θεωρείται ότι υποστηρίζει την ιδεολογία των «Πολιτών του Ράιχ», που δεν αναγνωρίζουν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως κράτος και πιστεύουν στην ιστορική Γερμανική Αυτοκρατορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ