Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΙΚΗΣ
Ηρθε η ώρα να «πάμε αλλιώς», κόντρα στην «αυτοδυναμία» της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!

Κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όσους «σήμερα λένε φτάνει με το ''πάμε κι όπου βγει'', σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται αν είναι μοιραίο να πνιγόμαστε, να καιγόμαστε και να σκοτωνόμαστε στις ίδιες ράγες το 2023», απηύθυνε στην ομιλία του ο Πέτρος Κρίκης, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να "πάμε αλλιώς", κόντρα στην "αυτοδυναμία" της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!.

Φταίνε τα "ακραία" καιρικά φαινόμενα που ο δήμος Λάρισας δεν έχει μια σειρά από εργαλεία, μηχανήματα, αλλά και το αναγκαίο προσωπικό για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση; Η έκταση και η ένταση του φαινομένου δεν μπορεί να κρύψουν την εικόνα των εξαντλημένων υπαλλήλων της καθαριότητας, να γεμίζουν τσουβάλια με άμμο μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτέμβρη, επειδή δεν υπήρχε το επαρκές προσωπικό.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της καταστροφικής πλημμύρας έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως και των διαδοχικών κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία ως "περιττό κόστος" ενώ την ίδια ώρα ιεραρχούνται έργα που αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο. Γι' αυτό από τη μια γίνεται πάρτι εκατομμυρίων ευρώ από τους δήμους και την Περιφέρεια σε αστικές αναπλάσεις και ΑΠΕ, ενώ από την άλλη οι λαϊκές οικογένειες πνίγονται, οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται, με τα "αρπακτικά" έτοιμα να προχωρήσουν τα νέα σχέδια επενδύσεων, βγάζοντας νέα κέρδη από τη διαχείριση της καταστροφής προς "όφελός" τους».

Είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορεί να κάνει ο λαός της Λάρισας

Στη συνέχεια ο Π. Κρίκης τόνισε ότι «είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορεί να κάνει ο λαός της Λάρισας.

-- Γιατί ο συνδυασμός μας εκφράζει συνέπεια, συνέχεια, αγωνιστικότητα, για να μπει φρένο στη φορολεηλασία, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες, με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη, με κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων, ιδιωτικών κλινικών και ξενοδοχείων.

-- Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση υπηρεσιών του δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, όπως για την προστασία των παιδιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου, που διεκδικούν μόνιμη δουλειά. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στην πολιτική "διαχείρισης της βλάβης".

-- Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες, που καταβροχθίζουν 20 εκατ. ευρώ στον ηλεκτροφωτισμό, 6 εκατ. στο πράσινο, 12 εκατ. για έργα οδοποιίας και πολλά ακόμα. Για να μπει φρένο και στο κυνήγι των προστίμων, που φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οργανώνουμε την πάλη μας για έργα και υποδομές προς όφελος του λαού και όχι των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

-- Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, σε έναν δήμο όπου 44 από τα 122 σχολεία είναι χτισμένα πριν το 1967, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών είναι κτίσματα πριν το 1955. Για να φτιαχτεί νέο Δημοτικό Σχολείο στη Φαλάνη, που δυόμισι χρόνια μετά τον διπλό σεισμό του 2021 βρίσκεται ακόμη σε κοντέινερ. Οπως και το 1ο ΔΑΔ (Ειδική Αγωγή), που στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες για 7ο χρόνο.

-- Για να ικανοποιηθούν λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

Γιατί πλημμυρίζοντας τις κάλπες αυτής της Κυριακής με χιλιάδες γαρύφαλλα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και στον δήμο της Λάρισας, που μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα της πόλης θα ενισχύσει τη διεκδίκηση:

  • Για να προχωρήσουν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, με εκσυγχρονισμό του δικτύου αποχέτευσης και ομβρίων της πόλης, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των θυροφραγμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα μέγιστα ύψη που μπορεί να φτάσει ο Πηνειός σε περιόδους ακραίων φυσικών φαινομένων.
  • Για να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των υποδομών στις συνοικίες που επλήγησαν, όπως στον Αγ. Θωμά, στη Ν. Σμύρνη, στις Εργατικές Γιάννουλης, στη Φαλάνη, στο Κουτσόχερο, στο Κάστρο, στο ΑΤΑ κ.α.
  • Για τη γρήγορη αποκατάσταση των αναχωμάτων που έσπασαν, και ιδιαίτερα στον Ιπποκράτη και στο Κιόσκι στις παλιές Εργατικές Γιάννουλης, που ο περιφερειακός δρόμος στη Σανδράκη χρειάζεται να πάρει χαρακτήρα σύγχρονου αντιπλημμυρικού έργου, αλλά και σε όλη την έκταση της εξωτερικής κοίτης, γιατί ο κίνδυνος είναι άμεσος μπροστά στον χειμώνα που έρχεται.
  • Για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, που κόβουν τη Λάρισα στα δύο και που η πόλη έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος όλα αυτά τα χρόνια.

Πάμε μαχητικά, με αισιοδοξία στις μέρες που απομένουν, για να δυναμώσει περισσότερο το στρατόπεδο των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, για να εκλέξουμε ακόμα περισσότερους αγωνιστές δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που θα είναι την επόμενη μέρα στηρίγματα του λαού

Γιατί μόνο εμείς μπορούμε και είμαστε 100% μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ