Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τα κονδύλια της ΕΕ δεν προορίζονται για την ανακούφιση των πληγέντων αλλά για την ενίσχυση των ομίλων

Στη συζήτηση σχετικά με την «αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021 - 2027» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Η παραπλανητική συζήτηση σχετικά με τα πολλά ή λίγα χρήματα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) '21 - '27 της ΕΕ προσπαθεί να αποκρύψει τον στόχο του: Να πριμοδοτήσει με χρήματα των εργαζομένων τους ομίλους που ήδη ξεκοκαλίζουν τους πακτωλούς του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η δε αναθεώρησή του γίνεται γιατί έχουν δοθεί δεκάδες δισ. για ενίσχυση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, την καταστολή των κατατρεγμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Μπροστά στην ύφεση και την κρίση που έρχεται θέλετε να εξασφαλίσετε την καπιταλιστική κερδοφορία.

Για τον λαό όμως που υποφέρει, για τους πληγέντες - πλημμυροπαθείς, πυρόπληκτους; Η ΕΕ ομολογεί ότι τα χρήματα του λεγόμενου "Αποθεματικού έκτακτης ανάγκης και του Ταμείου Αλληλεγγύης" δεν προορίζονται για εκείνους αλλά αποτελούν προίκα για τους κατασκευαστικούς ομίλους.

Ο ελληνικός λαός να μη συμβιβαστεί με τα ξεροκόμματα της ΕΕ, των κυβερνήσεών της. Με στήριγμα το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" να διεκδικήσει αγωνιστικά άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων στο 100% των ζημιών σε σπίτια, καταστήματα, καλλιέργειες, ζώα, με ευθύνη του κράτους, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κρατικά και ενωσιακά κονδύλια, πραγματικά μέτρα ανακούφισης, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ