Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καλεί σε στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση «Αριστερή Συσπείρωση» καλεί σε στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επικείμενες τοπικές εκλογές.

Οπως σημειώνει:

«Η Αριστερή Συσπείρωση έχει επιλέξει ξεκάθαρη στάση από την περίοδο των βουλευτικών εκλογών, συμβάλλοντας στο μέτρο της απεύθυνσής της στην ανάταξη της ηττοπάθειας και τη συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης στις αστικές επιλογές.

Για την υλοποίησης αυτής της κατεύθυνσης, επιλέξαμε να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" εκεί όπου μπορούμε να προσθέσουμε και όχι να μοιράσουμε ή να εισπράξουμε.

Γιατί θεωρούμε ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση", που αποτελεί συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, ένα ρεύμα συμπόρευσης, αμφισβήτησης και ανατροπής, που καταγράφηκε και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, μπαίνει μπροστά για να αποκρουστεί αυτή η λαίλαπα. Είναι η δύναμη που μπαίνει ασπίδα στα εργατικά - λαϊκά σπίτια που κινδυνεύουν από τα κοράκια των funds, που είναι στην πρώτη γραμμή στις διεκδικήσεις του λαού μας, στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις. Για να ενισχυθεί η αποφασιστικότητα λαού και νεολαίας να παλέψουν ενάντια στο "τοπικό" κράτος και παράλληλα ενάντια στις εγκληματικές πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Για να δοθούν λύσεις στα σημερινά προβλήματα μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τη συλλογική δράση, την ταξική πάλη. Γιατί είμαστε πεισμένοι ότι μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για την εργαζόμενη πλειοψηφία και τα εργατολαϊκά στρώματα. Μέσα από τη μαχητική συμπόρευση των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου και του μεροκάματου. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που την επόμενη των εκλογών ετοιμάζεται να πανηγυρίσει όλη την Ελλάδα μπλε στο χάρτη».

Ακόμη υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα:

«Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν πολιτικό στίγμα και στέλνουν πολιτικό μήνυμα. Γι' αυτό είναι στοίχημα να μαυριστούν οι πολιτικές που πνίγουν το μέλλον της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μετατρέπουν σε στάχτη και αποκαΐδια τα όνειρα των νέων ανθρώπων.

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να ηττηθούν και οι διάφορες συνεργασίες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και του ΜέΡΑ25. Θεωρούμε ότι αποτελούν πολιτικές συγκολλήσεις που επιτελούνται υπό το φάσμα των πιέσεων που έχουν δεχθεί τα πολιτικά τους σχέδια και είναι απόρροια των αποτυχιών τους. Εχουν θολό πολιτικό στίγμα και αναφορά, έτσι ώστε να χωρούν τόσο οργανώσεις που έχουν δώσει ρεσιτάλ πολιτικού μαξιμαλισμού, αντικαπιταλιστικών κορόνων και χωροταξικών διαχωρισμών μαζί με άλλες πολιτικές τάσεις και ρεύματα που συντάχθηκαν με εναλλακτικά σχέδια ανάπτυξης του ελληνικού καπιταλισμού..., τις "Δήμητρες" και την αντιμετώπιση του "δημοκρατικού ελλείμματος" στην ΕΕ.

Αυτοί που αντάλλασσαν σταθερά πολιτικούς διαξιφισμούς από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και 2019 μέχρι τον πρόσφατο διπλό γύρο των εθνικών εκλογών, βρίσκονται σήμερα στα ίδια ψηφοδέλτια με βασικό στόχο να σωθούν όλοι μαζί. Αν είχε εκλεγεί το ΜέΡΑ25 και οι επίδοξοι συστημικοί διαχειριστές είχαν πάρει τις κοινοβουλευτικές τους έδρες, θα βάδιζαν σήμερα όλοι σε τελείως διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους. Επομένως, η πολιτική αποτυχία αυτών των σεναρίων είτε από τη μεριά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είτε από τη μεριά του ΛΑΕ - ΜέΡΑ25 τους φέρνει αντικειμενικά πλέον πιο κοντά. Τους απομακρύνει όμως ταυτόχρονα και από την πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ