Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Ψηφίζουμε με κριτήριο τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας

«

Του Κουτρούλη ο γάμος» γίνεται στον δήμο Ιωαννιτών, με τα τοπικά στελέχη των αστικών κομμάτων να έχουν συγκροτήσει 5 διαφορετικούς συνδυασμούς. Με το βλέμμα στη δεύτερη Κυριακή, «πλακώνονται» ποιος θα πρωτοκλέψει την ψήφο του Γιαννιώτη, ώστε από θέση ισχύος να συνεχίσουν τα μεταξύ τους παζάρια.

Κυνικά ομολογούν ότι τα προγράμματά τους δεν έχουν διαφορές. Κονταροχτυπιούνται ποιος είναι ο πιο ικανός διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υλοποίηση των στόχων των επιχειρηματικών ομίλων στην πόλη. Ταυτόχρονα, προβάλλουν ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών περνά μέσα από τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Για παράδειγμα:

- Ο Φ. Φίλιος, πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων, επί σειρά θητειών με το ΠΑΣΟΚ, σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαπίστωση των Γιαννιωτών ότι η πόλη είναι βρώμικη, κατηγορεί τον συνδυασμό του Θ. Μπέγκα από το ΠΑΣΟΚ και τον συνδυασμό της Τατιάνας Καλογιάννη, στελέχους της ΝΔ, «γιατί αρνήθηκαν να επιτρέψουν στον δήμαρχο να προσλάβει επικουρικά εργολάβο» στην καθαριότητα.

Παράλληλα, θέλοντας να αποκρύψει τη σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που σε πολλούς δήμους και Περιφέρειες εκφράζεται με τη συμμετοχή στελεχών του σε κοινά ψηφοδέλτια, προβάλλει ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές. Αν και το ΠΑΣΟΚ στον δήμο Ιωαννιτών έχει δύο ψηφοδέλτια και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και στα δύο, κατηγορεί ωστόσο τον Θ. Μπέγκα, πρώην στενό του συνεργάτη, ότι συγκρότησε ψηφοδέλτιο «στενά κομματικό» που «κουμαντάρει η ομάδα Αργύρη». Γι' αυτό ζητά από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν το άλλο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, του νυν δημάρχου, Δ. Παπαγεωργίου, επειδή «αναζήτησε και επιδίωξε συνεργασίες».

Βέβαια, ο Φ. Φίλιος, γνωστός πολιτικός γυρολόγος, με αδιαμφισβήτητες αντιλαϊκές περγαμηνές, όπως την απόλυση 129 συμβασιούχων της ΑΔΕΙ το 2011, ξέχασε να πει ότι η σημερινή δημοτική αρχή Ελισάφ - Παπαγεωργίου είναι ανοιχτή σε κάθε συνεργασία που προωθεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι' αυτό δεν έχει κανένα πρόβλημα να διοικεί μέχρι σήμερα τον δήμο με τον πρώην δήμαρχο της ΝΔ Νίκο Γκόντα και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο!

- Αντίστοιχα, η Τατιάνα Καλογιάννη με αντιλαϊκή θητεία στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη ΝΔ, ζητά την ψήφο των Γιαννιωτών για «τεχνοκρατική διοίκηση με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα». Κατηγορεί τους αντιπάλους της ότι δεν έχουν σχέδιο για την πόλη και «αντιγράφουν το πρόγραμμά» της. Ωστόσο, σπεύδει να διευκρινίσει ότι η παράταξή της υπερψήφισε το 99% των αποφάσεων της σημερινής δημοτικής αρχής Ελισάφ - Παπαγεωργίου. Μάλιστα, την εγκαλεί γιατί δεν παραδέχεται δημοσίως ότι την βοήθησε, αφού ψήφισε την παράδοση της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού με ΣΔΙΤ σε ιδιώτη, εκχωρώντας τα ανταποδοτικά τέλη για 12 χρόνια. Τέτοιο χάος τούς χωρίζει...

- Την αντιλαϊκή πασαρέλα ολοκληρώνει ο «ανεξάρτητος» συνδυασμός του Παντελή Κολόκα, επίσης γνωστού στελέχους της ΝΔ και πρώην αντιδήμαρχου της δημοτικής αρχής Θ. Μπέγκα. Αυτή η «κλίκα» των πρώην και νυν δημάρχων και δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διοικεί τον δήμο Ιωαννιτών εδώ και δεκαετίες, με τον λαό να πληρώνει τον λογαριασμό.

Δεν μπορούν να δώσουν λύση στα οξυμένα προβλήματα του λαού

Τι στάση κράτησαν, για παράδειγμα, οι δημοτικές αρχές της τελευταίας εικοσαετίας απέναντι στη σχολική στέγη και τις σχολικές υποδομές;

- Η δημοτική αρχή Γκόντα αποχαρακτήρισε μέρος της αυλής του 10ου Δημοτικού Σχολείου και το παρέδωσε σε επιχειρηματία για το χτίσιμο πολυκατοικίας.

- Η δημοτική αρχή Φίλιου προχώρησε σε αποχαρακτηρισμό οικοπέδων που προορίζονταν για τη στέγαση του 2ου Δημοτικού Κατσικά και του 4ου Δημοτικού Ανατολής, περιοχές με τεράστιο πρόβλημα σχολικής στέγης.

- Η δημοτική αρχή Μπέγκα δεν δίστασε να πετάξει στον δρόμο τα νήπια του Παπαζόγλειου Νηπιαγωγείου, ενώ για 5 ολόκληρα χρόνια δεν κατάφερε να στήσει 2 προκατασκευασμένες αίθουσες για να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο Σωματικά Αναπήρων Παιδιών Ηπείρου (ΣΑΠ).

- Η δημοτική αρχή Ελισάφ - Παπαγεωργίου έκοψε κυριολεκτικά τη μισή αυλή του σχολικού συγκροτήματος που συστεγάζει το 9ο Διαπολιτισμικό Σχολείο και το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, για χάρη της τουριστικής αξιοποίησης του Κάστρου. Σε όλες τις παραπάνω σχολικές υποδομές, τα παιδιά στοιβάζονται σήμερα σαν σαρδέλες.

Με λίγα λόγια, οι δημοτικές αρχές όλων των παραπάνω διαχρονικά στάθηκαν εχθρικά απέναντι στις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών των δημοτών, άκρως φιλικά όμως απέναντι στους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοξενοδόχους και τους tour operators.

Αντίστοιχα, από τη δεκαετία του 2000 ο Γιαννιώτης πληρώνει το νερό με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα δημοτικών αρχών μεσοσταθμικά στα 1,47 ευρώ το κυβικό, τιμολόγιο υψηλότερο από τον μέσο πανελλαδικό όρο, όταν στην Πάτρα σήμερα είναι 0,35 ευρώ. Την ίδια ώρα, καμία δημοτική αρχή των «μεγάλων έργων» δεν ιεράρχησε ψηλά την αποκατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών, επειδή κοστίζει, με αποτέλεσμα οι διαρροές να ανέρχονται στο 70%, ολόκληρα χωριά να μένουν χωρίς νερό το καλοκαίρι.

Ολοι τους, δηλαδή, συντάσσονται με τον στόχο της ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη των ομίλων, σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» επιλέγουμε τις ζωές μας

Οι Γιαννιώτες γνωρίζουν τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που είναι σταθερά μπροστά σε όλα τα μέτωπα διεκδίκησης για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των κατοίκων αυτής της πόλης.

Αυτή τους η στάση είναι η μεγαλύτερη εγγύηση ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ξέρουν ότι το βράδυ των εκλογών δεν θα ψάχνουν να δουν πού τελικά πήγε η ψήφος τους, γιατί είναι η μόνη ψήφος που δεν παζαρεύεται.

Μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφια δήμαρχο την Ολυ Τσουμάνη, μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στην από χέρι αντιλαϊκή νέα δημοτική διοίκηση. Ηρθε η ώρα να πάμε αλλιώς, κόντρα στην «αυτοδυναμία» της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ