Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ
Υπερασπίζεστε το δικαίωμα στην απεργία αρκεί να είναι παράνομη

Τη συμβολή των εργαζομένων στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας που παραμένουν από την πολιτική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μέσα στον βούρκο της λάσπης και των λυμάτων, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης. Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, τόνισε πως «ο εργοδότης δεν θα διαφεντεύει τον εργαζόμενο μόνο στο ωράριο της εργασίας αλλά σε όλη του τη ζωή», καθώς «οποιαδήποτε προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική, βιολογική, ψυχολογική ισορροπία έχει απομείνει στα χέρια του εργαζόμενου μετά το ωράριο εργασίας, με τους ήδη εξοντωτικούς όρους περνάει στα χέρια του "παράσιτου"».

«Να πάτε εσείς, που θα το ψηφίσετε, να δουλέψετε 13 ώρες για 3 και 60 στα ορυχεία, στα μεταλλεία, στα ναυπηγεία και στις οικοδομές. Να πάτε εσείς οι γυναίκες βουλευτές να δουλέψετε 13 ώρες με 3 και 60 στα σούπερ μάρκετ, στα πτηνοσφαγεία με 4 βαθμούς, στα τηλεφωνικά κέντρα, στα διαλογητήρια, στην ανακύκλωση ή στις γραμμές παραγωγής της βιομηχανίας με 40 βαθμούς Κελσίου. Και όταν γυρίσετε να μεταφέρετε τη χαρά σας και τον ενθουσιασμό σας στον υπουργό, για να έχει και κανένα αληθινό δεδομένο να επικαλείται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε την τακτική της κυβέρνησης να «χτυπήσει» τη χτεσινή απεργία, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «επιστρατεύσατε τη θλιβερή κλίκα της ΓΣΕΕ να εμποδίσει την οργάνωση της απάντησης των εργαζομένων, τα δικαστήρια να βγάλουν παράνομη την απεργία στις μεταφορές, σε κάποια σωματεία ακόμα και πριν βγάλουν απόφαση. Οντως υπερασπίζεστε το δικαίωμα στην απεργία, αρκεί να είναι παράνομη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ