Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο δρόμος της ανατροπής έχει χαραχτεί πολλά χρόνια πριν

«Το νομοσχέδιο είναι αντεργατικό, είναι έκτρωμα. Πηγάζει από τις κοινοτικές Οδηγίες, που ο προσανατολισμός τους όλα τα χρόνια είναι ανατροπές στα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτός είναι ο προσανατολισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως διακρατικής ιμπεριαλιστικής Ενωσης και έχουν ευθύνη όχι μόνο η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που σήμερα μετά από τέτοια πείρα υπερασπίζονται αυτή την Ενωση των μονοπωλίων», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.

Πρόσθεσε πως «στη βάση αυτή και με γνώμονα τις Οδηγίες, την 2003/88, την 2019/1152 που ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία, επιχειρείται σήμερα αυτή η αποδόμηση, η διάλυση βασικών δικαιωμάτων. Ναι, καταργείται το 8ωρο μέσα από μία διαδικασία αυτά τα χρόνια και τίθενται 13 ώρες δουλειάς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και με διευθέτηση ενισχύονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης δραματικά. Από τη μερική και προσωρινή απασχόληση φτάσαμε σήμερα στα συμβόλαια μηδενικού χρόνου και στην κατά παραγγελία εργασία».

«Τι κάνει η κυβέρνηση και οι προηγούμενες; Σου λέει "θα βάλω μία τάξη". Τάξη δεν μπαίνει σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Κάθε νομοσχέδιο, κάθε κανονισμός θα είναι χειρότερος, αντιδραστικότερος από τους προηγούμενους», τόνισε ο Γ. Μαρίνος για να επισημάνει: «Ζούμε στον 21ο αιώνα, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, πολύ μεγάλες δυνατότητες, με βάση τη συγκέντρωση του πλούτου, την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και αυξάνονται η φτώχεια, η ανασφάλεια, γιατί ο καπιταλισμός δεν παίζει. Σε όλες τις συνθήκες θέλει να βγάζουν τα μονοπώλια περισσότερα κέρδη, γίνεται πιο βάρβαρος. Και λέμε, ό,τι και να πει ο κύριος υπουργός, o δρόμος της ανατροπής έχει χαραχθεί και έχει χαραχθεί από πολλά χρόνια πριν».

«Οταν μελετήσει κανένας - συνέχισε ο Γ. Μαρίνος - την ιστορία του προηγούμενου αιώνα, θα διαπιστώσει ότι η Σοβιετική Ενωση παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες μείωσε τον εργάσιμο χρόνο κάτω από τις 8 ώρες, καθιέρωσε δωρεάν υπηρεσίες στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, που είναι μια σημαντική πείρα η οποία δεν διαγράφεται με αφορισμούς. Και εμείς λέμε ότι αυτή η πολύτιμη πείρα, η πείρα του εργατικού κινήματος σε όλα τα χρόνια, θετική και αρνητική, πρέπει να γίνει κτήμα των εργαζομένων, για να δυναμώσει η αντεπίθεσή τους ενάντια σε αυτήν την καπιταλιστική βαρβαρότητα»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ