Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Γυρίζουμε την πλάτη στους «τρεις σωματοφύλακες» της αντιλαϊκής πολιτικής

Σε εκδήλωση της ΚΟ Α' Διαμερίσματος του ΚΚΕ μίλησε ο Β. Τομπουλίδης

«Τα κριτήρια για την ψήφο του λαού και στις εκλογές για τον δήμο και την Περιφέρεια, πρέπει να είναι πολιτικά. Γιατί πίσω από κάθε πρόσωπο υποψήφιο, υπάρχει ένα πρόγραμμα, υπάρχουν κόμματα που στηρίζουν συγκεκριμένη πολιτική και στον δήμο», είπε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Θεσσαλονίκης, χαιρετίζοντας σε εκδήλωση της ΚΟ του Α' Διαμερίσματος του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ροτόντας.

Και κάλεσε τον λαό με την ψήφο του να πάρει θέση: «Θα συνεχίσουμε σ' αυτήν τη ρότα που ακολουθούν διαδοχικές διοικήσεις στον δήμο; Θα συνεχίσουμε δηλαδή με αυτούς τους "τρεις σωματοφύλακες" της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, Ζέρβα, Πέγκα, Αγγελούδη που έχουν ως κοινή στρατηγική έναν δήμο που θα παραμένει τροχονόμος επιχειρηματικών συμφερόντων, ντίλερ εργολαβιών και τίποτε παραπάνω; `Η θα επιλέξουμε τον δρόμο της διεκδίκησης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας; Απέναντι σ' αυτούς και στους υπόλοιπους που ακολουθούν την ίδια πολιτική, υπάρχει μόνο ένα αντίπαλο δέος και αυτό είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση"», είπε.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση, ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, αναφερόμενος στην ουσία των πολιτικών επιλογών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός στην καθημερινότητά του, ανέδειξε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. «Ο,τι ευνοεί το κεφάλαιο, τις επενδύσεις, την "επιχειρηματικότητα" προτεραιοποιείται απόλυτα από τις δημοτικές αρχές. Παρατηρήστε μόνο τον διαγωνισμό των υπόλοιπων υποψηφίων δημάρχων. Πόσο πασχίζει ο καθένας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον κατάλληλο δήμαρχο για να προσελκύσει στη Θεσσαλονίκη επενδύσεις. Αυτό είναι το νόημα του "οράματος" για τη Θεσσαλονίκη που το μοιράζονται όλοι τους.

Αυτό που βιώνει ο λαός είναι τα "αναπτυξιακά οράματα" που έχουν ήδη γίνει πράξη. Είναι π.χ. η Θεσσαλονίκη τουριστικός προορισμός. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε ο χώρος της ΔΕΘ να μην αποδοθεί στον λαό, αλλά να τσιμεντωθεί, για να διευκολύνει το επιχειρηματικό κέρδος. Πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο και αλλού, παρεμβάσεις δισεκατομμυρίων που δεν έχουν βελτιώσει τη ζωή του λαού ούτε στο ελάχιστο. Αντίθετα, βλέπουμε τις υποδομές σε σχολικά κτίρια, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, χώρους άθλησης, να σμπαραλιάζονται μέρα με τη μέρα περισσότερο, να χάνονται ελεύθεροι χώροι».

Οπως εξήγησε, «με τη Θεσσαλονίκη City Break προορισμό, άνοιξαν νέα ξενοδοχεία, άνθισε το airbnb, με αποτέλεσμα να περιορίζεται το κτιριακό απόθεμα για λαϊκή κατοικία, φοιτητική στέγη, υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων. Τα ενοίκια εκτοξεύονται και την ίδια ώρα οι εργασιακές σχέσεις γαλέρας γενικεύονται. (...) Είναι πράγματι εκατομμύρια ευρώ που αλλάζουν χέρια γύρω μας, αλλά οι πολλοί, ο λαός δεν τα βλέπει. Αντίθετα, βλέπουμε την καθημερινότητα να γίνεται διαρκώς όλο και πιο πιεστική, όλο και πιο εχθρική».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Α' Διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ