Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βλέπει την «κλιματική κρίση» ως ευκαιρία για μπίζνες

Την περιλάλητη «κλιματική κρίση» ως ευκαιρία για το κεφάλαιο να επεκτείνει τις μπίζνες του παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι είδαν το βιος τους να χάνεται στις λάσπες και έμειναν αβοήθητοι στα ερείπια.

Συγκεκριμένα, επισημαίνοντας την ...παραγωγικότητά του για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τόνισε ότι η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία «έχει εξαιρετικά καλές επιδόσεις» με «την αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα», ενώ εκτίμησε ότι φέτος «θα έχουμε μια σεζόν - ρεκόρ όσον αφορά τον τουρισμό».

Στη δημοσιογραφική διαπίστωση ότι οι χώρες της Νότιας Ευρώπης θα μπορούσαν να σταματήσουν να είναι τόσο ελκυστικές ως τουριστικοί προορισμοί αν κάθε χρόνο η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς, αντέτεινε ότι «αυτό που συμβαίνει πάντως με την τουριστική μας βιομηχανία είναι ότι είμαστε πραγματικά σε θέση να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να επικοινωνήσουμε στον κόσμο ότι είναι εξίσου εξαιρετικά ευχάριστο να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο. Αυτό συμβαίνει».

«Υπό αυτήν την έννοια, η κλιματική κρίση θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για εμάς ώστε να προωθήσουμε την Ελλάδα όχι μόνο ως έναν προορισμό όπου οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», τόνισε. «Αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πραγματικότητα, επηρεάζουν τους πολίτες μας που κατοικούν στις πληγείσες περιοχές, αλλά δεν εκτροχιάζουν την κύρια τουριστική μας βιομηχανία», πρόσθεσε, περιχαρής για τα κέρδη που μπορούν να διασφαλίσουν μονοπώλια του Τουρισμού ενώ ο λαός πνίγεται και καίγεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ