Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Στο ίδιο ζύγι του κόστους - οφέλους η αποκατάσταση των ζημιών

Την ανάγκη να επιταχυνθούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στον Βόλο και να προχωρήσουν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, αναδεικνύει με δήλωσή του ο Αποστόλης Ριζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Με αργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στον Βόλο, με κίνδυνο στο ξέσπασμα της επόμενης καταιγίδας, κυρίως οι συνοικίες που ήδη πνίγηκαν, από την απουσία αντιπλημμυρικών έργων και τις κακοτεχνίες, να ξαναβρεθούν στην ίδια τραγική κατάσταση. Φαίνεται ότι συνεχίζουν κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμος Βόλου να μετράνε με το ίδιο ζύγι του κόστους - οφέλους την αποκατάσταση των ζημιών, με ενδεχόμενο οι κάτοικοι του Βόλου να υποστούν μια νέα καταστροφή.

Αυτήν τη στιγμή, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνοικίες Παλιό Λιμεναρχείο, Νεάπολη, Νέο Δέλτα, Αγ. Ανάργυροι και Τσαλαπάτα, καθώς επίσης και στις παρόχθιες συνοικίες του Κραυσίδωνα. Ηδη έχει ανακοινωθεί κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα για την επόμενη βδομάδα!

Να αποσυρθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι φερτές ύλες από τον Κραυσίδωνα και να απομακρυνθούν τα κλαδιά και οι κορμοί από τις γέφυρες. Να ριχτούν στη μάχη περισσότερα μηχανήματα και φορτηγά για την απομάκρυνση των μπάζων. Μέχρι τώρα επιχειρεί μόνο ένα μηχάνημα! Να καθαριστούν τα βουλωμένα φρεάτια και να απομακρυνθούν άμεσα τα χώματα και οι λάσπες από τους δρόμους. Στο Παλιό Λιμεναρχείο να σπάσει ο τοίχος στο λιμάνι και να αντικατασταθεί άμεσα με σιδερένια κάγκελα. Να ελεγχθεί, επίσης, το αντλιοστάσιο και να διασφαλιστεί η λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Στο Νέο Δέλτα να γίνουν καθαρισμός και εμβάθυνση του ρέματος άμεσα, μέχρι να δοθεί οριστική τεχνική λύση στο πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ