Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Πλατύ κάλεσμα ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας και τον «Δημόκριτο» επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ
Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ
Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας επισκέφθηκε την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του ήταν ο Νίκος Σερετάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικού Τομέα Νίκος Αγγελίδης, Κατερίνα Γεράκη και Ανδρέας Καργόπουλος. Επίσης ο Στράτος Αγγελίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και ο Παυσανίας Τσούλας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκε με τους καθηγητές του σχολείου, στο οποίο φοιτούν 400 μαθητές. Αναδείχθηκε το κτιριακό πρόβλημα με τις παλιές εγκαταστάσεις, όπου σημειωτέον σε αυτές το πρωί λειτουργούν και το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ. Κατά την περιοδεία διαπιστώθηκε η πλήρης εγκατάλειψη μεγάλου μέρους του χώρου του 1ου ΕΠΑΛ, ενώ επιπρόσθετα αυτό το καλοκαίρι, ενώ οι χώροι είχαν κριθεί ακατάλληλοι λόγω του σεισμού του 2019, ο δήμος επιχείρησε να δεσμεύσει μέρος του σχολείου, για να το μετατρέψει σε αποθήκη.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μεταξύ άλλων σημείωσαν ότι εδώ και χρόνια η χρηματοδότηση για απαραίτητα έργα για τις λαϊκές ανάγκες ήταν παγωμένη και τώρα γίνεται με το σταγονόμετρο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως φτιάχτηκε μόλις ένα σχολείο στην ευρύτερη περιοχή και πως την ίδια ώρα γοργά προχωράει η χρηματοδότηση προς τους επιχειρηματικούς ομίλους για άλλα επιλέξιμα έργα, που ωθούν την κερδοφορία τους.

Στον «Δημόκριτο»
Στον «Δημόκριτο»
Είναι ενδεικτικό ότι από 13.500 σχολεία τα 9.000 έχουν χτιστεί μεταξύ 1960 και 1985 και ούτε στο 1/3 δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι προσεισμικοί έλεγχοι.

Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως «χρειαζόμαστε περισσότερους εκλεγμένους με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους, συμμάχους στο πλάι του λαού». «Εχασε ο λαός της Πάτρας με κομμουνιστή δήμαρχο;», αναρωτήθηκε και απάντησε ότι «ίσα ίσα κέρδισε». «Αλλά, όπως ήταν φυσικό, μπήκε στο μάτι των μεγάλων συμφερόντων», επισήμανε και συμπλήρωσε πως «για τον ίδιο λόγο η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ, βέβαια αν είχαμε θέσεις που τους βολεύουν, όπως ότι δεν υπάρχει θέμα με το αίσχος της Φυλής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, θα μας προέβαλαν».

Συνομιλώντας με τους μαθητές, στην πλειοψηφία τους νέοι εργαζόμενοι, εκτός των άλλων τους κάλεσε στην αυριανή απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που καθιερώνει τη ζωή - λάστιχο και τη δουλειά ήλιο με ήλιο, που θα βάζει τους εργαζόμενους να «χωρέσουν» ύπνο, ψυχαγωγία, οικογένεια μέσα σε λίγες ώρες. «Νομοσχέδιο δηλαδή που μας πάει 150 χρόνια πίσω και μας αφορά όλους», όπως υπογράμμισε.

Στο πλάι των εργαζομένων, των νέων επιστημόνων, του λαού

Το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Αγ. Παρασκευή επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Πρωτούλης. Τον συνόδευσε ο Μάνος Σαριδάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νότιου Τομέα.

Αρχικά συνομίλησαν με τους εργαζόμενους στις τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίες κατά γενική ομολογία είναι αποδεκατισμένες. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τα Ινστιτούτα ερευνών και διάφορα Τμήματα. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι πολλοί εργαζόμενοι και νέοι επιστήμονες είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, όντας αρκετοί σε αυτό το καθεστώς για χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα μέρος εργαζομένων κινδύνευσε να χάσει δεδουλευμένα, ζήτημα για το οποίο είχε καταθέσει Ερώτηση το ΚΚΕ στη Βουλή.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν σε συμμετοχή στην απεργία έναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Με αφορμή τις πλημμύρες και ευρύτερα τη συζήτηση για το περιβάλλον, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε την υποκρισία όσων λένε μεγάλα λόγια, για να προωθήσουν τις «πράσινες» μπίζνες και την ίδια ώρα υποχρηματοδοτούν και δεν στελεχώνουν επαρκώς με μόνιμο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό το Εθνικό Κέντρο Ερευνών. Σημείωσαν επίσης ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως υπάρχουν έρευνες του «Δημόκριτου», με τις οποίες επιβεβαιωνόταν η ρυπογόνα δραστηριότητα μεγάλων επιχειρήσεων. Ερευνες που έμειναν στα συρτάρια, ακριβώς διότι και η έρευνα στριμώχνεται στην ικανοποίηση της κερδοφορίας και των σχεδίων του κεφαλαίου.

Ιδιαιτέρα για τις εκλογές σχολιάστηκε η «αφωνία» από τα ΜΜΕ, με τη συμβολή της κυβερνητικής αλλά και των άλλων παρατάξεων, ώστε να μην έρθει στην επιφάνεια η συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα, στην πολιτική για τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών, που οι τραγικές συνέπειές της αποτυπώνονται αυτές τις μέρες ακόμη πιο έντονα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ