Τετάρτη 26 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΚΑΝΑΝΤΕΡ - ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ
Ανθρωποθυσία στον βωμό της διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής

Υπέργηρο το αεροσκάφος που συνετρίβη κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Εύβοιας

Το Καναντέρ με τους δύο πιλότους πριν συντριβεί στη Ν. Εύβοια
Το Καναντέρ με τους δύο πιλότους πριν συντριβεί στη Ν. Εύβοια
Ανθρωποθυσία στον βωμό μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής έγινε χτες το πλήρωμα αεροσκάφους Καναντέρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο χειριστές του, ηλικίας μόλις 34 και 27 ετών. Το τραγικό δυστύχημα έγινε ενώ πραγματοποιούσαν ρίψη σε σημείο στο χωριό Πλατανιστός, όπου μαίνεται ακόμα η μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο. Το αεροσκάφος, το οποίο μετά από ενημέρωση από το ΓΕΑ είναι τύπου CL-215, με ...ζωή από το 1975, δηλαδή 48 ετών, φαίνεται σε βίντεο ξαφνικά να χάνει τον δεξί πλωτήρα του, να χάνει ύψος και να πέφτει πίσω από πλαγιά όπου σημειώνεται έκρηξη. Επρόκειτο για αεροπλάνο που ανήκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, και ο νεκροί χειριστές του είναι ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών, και ο συγκυβερνήτης, ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών. Mε απόφαση του υπουργού Αμυνας στις Ενοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Προκαλεί η κυβέρνηση, ήξερε ότι «βγάζουν βλάβες» τα σαπάκια

Στο μεταξύ, μόλις λίγες ώρες πριν τη μοιραία πτήση, ο Κυρ. Μητσοτάκης εισηγούμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο εμφανιζόταν περιχαρής που έως εκείνη την ώρα «δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες και οι αλλεπάλληλες επιχειρήσεις απομάκρυνσης κατοίκων ήταν οργανωμένες και αποτελεσματικές».

Η τραγική κατάληξη

INTIME NEWS

Η τραγική κατάληξη
Επιπλέον, με θράσος ισχυριζόταν ότι σήμερα «διαθέτουμε περισσότερα μέσα, περισσότερο έμψυχο δυναμικό, καλύτερη προετοιμασία, όμως ξέρουμε ότι η μάχη αυτή θα είναι πάντα δύσκολη, καθώς βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης», προϊδεάζοντας για νέες τραγωδίες.

Αργότερα, και μετά τον χαμό των δύο νέων ανθρώπων έλεγε ότι «η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων» και ότι «τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους»...

Το γεγονός ότι μιλάμε για προδιαγεγραμμένο έγκλημα αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόλις τρεις μέρες πριν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας και συνομιλώντας με πιλότους και τεχνικό προσωπικό διαπίστωνε ότι «πετάτε ένα αεροπλάνο το οποίο είναι παλιό και δύσκολο και βγάζει βλάβες...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ