Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο χειριστή

Διθέσιο, μονοκινητήριο εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων Ιωαννίνων. Το αεροπλάνο εκτιμάται πως έχει προσκρούσει σε ορεινό όγκο, ενώ λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον αγνοούμενο χειριστή, αφού μέχρι χτες το απόγευμα, παρά τις έρευνες δεν είχαν βρεθεί τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές, ερευνούσαν μέσα στο δάσος και σε δύσβατες πλαγιές στο Μιτσικέλι.

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν πάλι χτες οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους. Στο σημείο έφτασαν περίπου 30 Ιρακινοί πιλότοι, συνάδελφοι του αγνοούμενου χειριστή από την ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης πιλότων που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Κοζάνη και απευθύνεται κυρίως σε χειριστές από τη Μέση Ανατολή.

Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε στις 12.28, ενώ ετοιμαζόταν να προσεγγίσει τον αερολιμένα Ιωαννίνων και βρισκόταν βορειοανατολικά σε απόσταση περίπου 5 μιλίων. Χειριστής του αεροσκάφους ήταν ένας 32χρονος εκπαιδευόμενος από το Ιράκ, ο οποίος είχε συμπληρώσει τις απαιτούμενες 40 ώρες πτήσης μαζί με εκπαιδευτή και έτσι πετούσε μόνος του. Η αποστολή του ήταν να απογειωθεί από τον κρατικό αερολιμένα «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11.20 το πρωί και στη συνέχεια να προσεγγίσει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου θα εκτελούσε άσκηση προσωρινής τροχοδρόμησης και άμεσης απογείωσης.

Πιθανότερο σενάριο θεωρείται το αεροσκάφος να πετούσε σε χαμηλή νέφωση και να προσέκρουσε σε ορεινό όγκο, πριν το αντιληφθεί και προλάβει να αντιδράσει ο χειριστής του. Το σενάριο αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι αυτού του είδους τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται κατά κόρον για εκπαιδευόμενους στην πολιτική αεροπορία και «συγχωρούν» λάθη. Προς το βράδυ, σταμάτησαν οι έρευνες, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ