Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Αεροπορική τραγωδία με φορτηγό αεροσκάφος

ΤΖΟΥΜΠΑ.--

Μια νέα αεροπορική τραγωδία με ρωσικό εμπορικό αεροπλάνο σημειώθηκε χτες το πρωί στο Νότιο Σουδάν. Το εμπορικό αεροσκάφος τύπου «Αντόνοφ 12», 45 χρόνων, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζούμπα, μόλις 800 μέτρα από αυτό, οδηγώντας στο θάνατο, σύμφωνα με αρκετά συγκεχυμένες πληροφορίες, 41 ανθρώπους. Δεν προσδιορίζεται πόσοι από αυτούς ήταν στο αεροσκάφος που εκτελούσε μεταφορά προϊόντων προς το Πάλος, στην πολιτεία του Ανω Νείλου. Επίσης, δεν προσδιορίζεται πόσοι ήταν αυτοί που σκοτώθηκαν στο έδαφος όπου το φορτηγό αεροπλάνο έπεσε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της νοτιοσουδανικής προεδρίας, Ατένι Ουέκ, δήλωσε ότι ένα μέλος πληρώματος και ένα παιδί είναι στους μοναδικούς επιζώντες. Ακόμα, υπήρχαν πληροφορίες για μια γυναίκα και 7 παιδιά νεκρά. Ο Ουέκ, επίσης, δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν στο αεροσκάφος βρίσκονταν και αρκετοί πολίτες. Η Νοτιοσουδανική εφημερίδα «South Sudan Tribune» έγραψε ότι στο αεροσκάφος ήταν 5 Ρώσοι μέλη πληρώματος και 7 επιβάτες και μόνον δύο επιζήσαντες εκ των οποίων το ένα ήταν παιδί.

Από τις πρώτες ενδείξεις, πάντως, οι ειδικοί πιθανολογούν ως αιτία της συντριβής είτε μηχανική βλάβη, είτε υπερφόρτωση του αεροσκάφους, πράγμα που μένει να αποδειχτεί από τις έρευνες που θα γίνουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ