Τετάρτη 26 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Παρέμβαση ενάντια στην παράδοση των παραλιών σε ιδιώτες

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας καλεί σήμερα στις 7.30 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, ενάντια στην παράδοση των παραλιών του δήμου σε ιδιώτες.

Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση ιδιωτικοποίησης της τελευταίας ελεύθερης παραλίας του δήμου στη θέση Ελιά, μετά από διαγωνισμό της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ηγουμενίτσας. Η απόφαση αυτή προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής, που με πάνω από 500 υπογραφές μέχρι στιγμής, απαιτούν την άμεση ανάκλησή της, καθώς ιδιαίτερα οι οικονομικά αδύναμοι αποκλείονται από την πρόσβαση στη θάλασσα αφού κάθε σπιθαμή γης καταλαμβάνεται από ξαπλώστρες και ομπρέλες των εταιρειών, με ανάλογες χρεώσεις. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ηγουμενίτσας, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα για να τοποθετηθεί στο αίτημα των κατοίκων.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η «ΟΛΗΓ ΑΕ» και η σημερινή δημοτική αρχή, στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης και της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών συμφερόντων στον κλάδο, παρέδωσαν το σύνολο των παραλιών του δήμου σε ιδιώτες, με στόχο την ανταποδοτική χρήση τους και την αύξηση των εσόδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ