Παρασκευή 21 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ
Να παραταθούν οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Ιούλη στο υπουργείο Οικονομικών

Eurokinissi

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 10.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5) στο Σύνταγμα καλεί η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής, απαιτώντας την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος του 2022, η οποία εκπνέει στις 31 Ιούλη.

Οι λογιστές - φοροτέχνες καταγγέλλουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στο δίκαιο αυτό αίτημά τους, το οποίο υιοθετούν σχεδόν όλες οι Ενώσεις Λογιστών της χώρας, η ΠΟΥΕΕ και άλλες οργανώσεις αυτοαπασχολουμένων και φορείς.

Πιο συγκεκριμένα ζητούν την παράταση μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη 2023 για την υποβολή δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.

«Σας το λέμε ξεκάθαρα. Δεν θα πεθάνουμε μέσα στα γραφεία μας. Θέλουμε να ζήσουμε, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας. Οχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες μας», τονίζει η Ενωση, αναδεικνύοντας ότι οι προθεσμίες και η άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημά της φέρνει την επαγγελματική εξουθένωση και το τσάκισμα των λογιστών - φοροτεχνών.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι, μέσα σε διάστημα δέκα μηνών θρηνούν τρεις συναδέλφους τους!

Και σημειώνει η Ενωση: «Η ανθρώπινη ζωή και υγεία δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά, με αντίβαρο κάποιον οικονομικό δείκτη, ή "επενδυτική" βαθμίδα!».

Με τη συγκέντρωση που προγραμματίζουν, η οποία έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης μαζικής κινητοποίησης πριν από μερικές μέρες, διεκδικούν την παράταση των φορολογικών δηλώσεων καθώς και των υποχρεώσεων που συνδέονται με αυτές έως 30/9/2023 και καμία δηλωτική υποχρέωση μέσα στον Αύγουστο.

Παράλληλα, καλούν όλες τις ενώσεις της χώρας να λάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες και να διεκδικήσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δικαίωση των παραπάνω αιτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ