Παρασκευή 21 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους!

«Τώρα είναι η ώρα με οργανωμένη πάλη να μπουν περισσότερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, που οδηγεί στην περαιτέρω μετατροπή της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα, που λογίζει κόστος την προστασία της υγείας του λαού και ταυτόχρονα πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή τις παραπάνω εξελίξεις. Και συνεχίζει:

«Αλλωστε οι πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού Υγείας για επαναθεμελίωση του ΕΣΥ, για τον νέο υγειονομικό χάρτη και το νέο μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή!

Μπορεί να έρχεται με φόρα στο αντιλαϊκό της πρόγραμμα η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας τη στήριξη της "συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης" ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι θα βρίσκει παντού μπροστά της τον λαό και τους αγώνες του, με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες στην πρώτη γραμμή».

Η Οργάνωση του Κόμματος αναδεικνύει τις διεκδικήσεις των υγειονομικών και των φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, όπως για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, μόνιμες προσλήψεις όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και κλάδων, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της Υγείας. Για καμία συγχώνευση ή κλείσιμο νοσοκομείου, κλινικής και τμήματος, για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, αλλά και να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για τους ογκολογικούς ασθενείς. Να στελεχωθούν άμεσα η Μονάδα Χημειοθεραπείας και η Παθολογική Ογκολογική Κλινική, να χρηματοδοτηθεί άμεσα η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ και να παρθεί πίσω η παραπάνω απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου για ιδιωτικά ασθενοφόρα κ.λπ.

«Οχι στη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ! Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, με πλήρως ανεπτυγμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!», σημειώνει η Οργάνωση του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με δανεικούς γιατρούς η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής(2023-11-29 00:00:00.0)
Σε αναβρασμό σε όλη τη χώρα για τα δημόσια νοσοκομεία(2023-01-27 00:00:00.0)
Φουντώνει η πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα ενώ οι ΜΕΘ εξαντλούνται(2021-09-23 00:00:00.0)
Αυξάνονται τα κρούσματα σε υγειονομικούς, ενώ δίνονται... «μη ιατρικές» μάσκες σε ΜΕΘ!(2020-12-18 00:00:00.0)
Νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις για την προστασία του λαού και τα δικαιώματα των υγειονομικών(2020-12-11 00:00:00.0)
Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία(2019-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ