Παρασκευή 21 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρέμβαση ενάντια στις μετακινήσεις γιατρών

Παρέμβαση στη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), απαιτώντας να σταματήσει άμεσα το «μπαράζ» μετακινήσεων γιατρών από τη Θεσσαλονίκη προς την Περιφέρεια, προκειμένου να «μπαλωθούν» κενά σε νοσοκομεία, αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις πρόσφατες μετακινήσεις που αποφασίστηκαν, με βάση τις οποίες μετακινούνται 4 παιδίατροι (ανάμεσα σε αυτούς οι 3 παιδίατροι του ΚΥ Θέρμης) για να καλύψουν τις εφημερίες της καλοκαιρινής περιόδου του Νοσοκομείου Πολυγύρου.

Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκαν μέλη σωματείων και φορέων της περιοχής, όπως και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Θέρμης και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Μίκρας.

Οπως τόνισε μία από τους παιδιάτρους που καλούνται να μετακινηθούν, η Σοφία Καραμπινοπούλου, οι απαράδεκτες και αιφνίδιες μετακινήσεις διαμορφώνουν καταστάσεις που οδηγούν τους γιατρούς σε παραίτηση. Η ίδια σημείωσε πως αδειάζει ένα κομβικό Κέντρο Υγείας για την ευρύτερη περιοχή καθώς εξυπηρετεί ασθενείς όχι μόνο από την Θέρμη, αλλά και από περιοχές όπως το Πανόραμα και η Πυλαία. Ακόμα, σημείωσε πως οι μετακινήσεις επιβάλλουν τον επαναπρογραμματισμό των εφημεριών και μάλιστα εν μέσω καλοκαιρινών αδειών.

Ο Χρήστος Καραχρήστος, πρόεδρος της ΕΝΙΘ, τόνισε πως οι διοικήσεις των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων μαζί με το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν με προκλητικό τρόπο τις μετακινήσεις γιατρών από τις δημόσιες δομές Υγείας της Θεσσαλονίκης, για να καλυφθούν κενά στα περιφερειακά νοσοκομεία, οι οποίες αφήνουν ακόμα μεγαλύτερες «τρύπες» στις δημόσιες δομές Υγείας της Θεσσαλονίκης, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και στις δύο περιπτώσεις. «Οι μετακινήσεις των συναδέλφων είναι μια πάγια και συνεχόμενη τακτική», είπε, και πρόσθεσε πως «μόνο αυτές που έχουν φτάσει στην ένωση ξεπερνούν τις 15 το τελευταίο διάστημα».

Σημείωσε πως η πρακτική αυτή εφαρμόζεται «ακριβώς επειδή δεν θέλουν να καλύψουν με μόνιμο προσωπικό τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν, και έτσι δημιουργούνται όπως λέμε αντικίνητρα που οδηγούν τους συναδέλφους να παραιτούνται από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Και έρχεται σαν ώριμο φρούτο με αυτόν τον τρόπο της υποστελέχωσης οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο κλινικών».

Από την πλευρά της, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου σημείωσε μεταξύ άλλων πως τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο ΚΥ Θέρμης είναι χρόνια, τα οποία το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουν αναδείξει με συνολικά 6 Ερωτήσεις στη Βουλή και 3 παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης, αλλά και με συμμετοχή στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις, ενώ παράλληλα κάλεσε τον λαό της περιοχής να κάνει δική του υπόθεση την αναβάθμιση του ΚΥ Θέρμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ