Παρασκευή 21 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς κλιματισμό ασθενείς και εργαζόμενοι στο ΨΝΑ

Να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του κλιματισμού στο 5ο και 6ο ΨΤΕ, στο ΨΝΑ Δαφνί, στα γραφεία της διοίκησης και στις δύο εξωτερικές δομές του ΨΝΑ, που εν μέσω καύσωνα εκθέτει σε κίνδυνο ασθενείς κι εργαζόμενους, απαιτεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος «στην καρδιά του καλοκαιριού με ειδικά μέτρα καύσωνα σε ισχύ και με αλλεπάλληλες εφημερίες για το Νοσοκομείο (θυμίζουμε πως έχουν προστεθεί στο πρόγραμμα 8 εφημερίες το τετράμηνο με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τις 24 επιπλέον το χρόνο), η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι δραματική καθώς οι συνθήκες νοσηλείας χωρίς κλιματισμό, είναι απάνθρωπες». Σημειώνει ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν ανάλογα σοβαρά προβλήματα, λόγω της παλαιότητας του νοσοκομείου, όπως και των μηχανισμών κλιματισμού του, ενώ η αποκατάσταση της βλάβης γίνεται με τις ευλογίες εργολάβων (με ό,τι σημαίνει αυτό), καθώς ο ένας και μοναδικός ψυκτικός που έχει μείνει στην τεχνική υπηρεσία από το 2013, συνταξιοδοτείται.

Ετσι, στο 5ο και το 6ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Νοσοκομείου ο κλιματισμός εξακολουθεί να μη λειτουργεί σε τρεις και δύο θαλάμους ασθενών, αντίστοιχα, στις στάσεις των νοσηλευτών και στα υπόλοιπα γραφεία, από το προηγούμενο καλοκαίρι... Στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου, για 4η βδομάδα ο κλιματισμός δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Στις υπόλοιπες κλινικές, ο κλιματισμός λειτουργεί οριακά, ενώ στο οικοτροφείο «ΙΡΙΣ» και στον ξενώνα «ΕΣΤΙΑ» τα κλιματιστικά αποτελούν παρελθόν.

«Κατά τα άλλα, στέλνονται υπηρεσιακά σημειώματα για την αντιμετώπιση της... "θερμικής καταπόνησης" εξαιτίας του καύσωνα, για ασθενείς και ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, ενώ πέρα από κάθε λογική το έτος 2023 αγοράζονται ανεμιστήρες, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για την έκθεση των ψυχικά ασθενών και των υπαλλήλων σε κίνδυνο.

Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και διοικήσεων, για την εγκληματική απαξίωση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και την υποχρηματοδότησή του είναι δεδομένες, αλλά το γεγονός αυτό δεν απαλλάσσει τη σημερινή διοίκηση του νοσοκομείου από τις δικές της ευθύνες», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων και καλεί τη διοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση του κλιματισμού στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με τις δικές της δεσμεύσεις.

Για το θέμα παρενέβη τηλεφωνικά στο υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Αφροδίτη Ρέτζιου, απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση του κλιματισμού.

Ενώ, σήμερα Παρασκευή, η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο ΨΝΑ Δαφνί, στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ