Πέμπτη 15 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Χιλιάδες νεκροί και ξεριζωμένοι ψάχνουν την ελπίδα, βρίσκονται πνιγμένοι»

Σε ένα δυναμικό συλλαλητήριο εξελίχθηκε η πικετοφορία που κάλεσε χθες το απόγευμα η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ για την πολύνεκρη τραγωδία στη θάλασσα ανοιχτά της Πύλου.

Στο κάλεσμα του Κόμματος ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι, νεολαία, συνταξιούχοι, απλός λαϊκός κόσμος που έδωσε το «παρών» στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης.

«Χιλιάδες νεκροί και ξεριζωμένοι ψάχνουν την ελπίδα, βρίσκονται πνιγμένοι» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά, όπως επίσης «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας, των κερδών» και «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», σπάζοντας τη δικαιολογημένη «παγωμάρα» του κόσμου από την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε.

Χαιρετισμό νωρίτερα απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας «να βοηθηθούν όλοι οι συνάνθρωποί μας, να απαιτήσουμε να βρεθούν λύσεις γι' αυτά τα ζητήματα, να κάνουμε και πιο ισχυρό το ΚΚΕ, να διατηρηθεί η έδρα του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, να αυξηθεί το ποσοστό του Κόμματος με περισσότερες ψήφους στην Καλαμάτα, σε όλο τον νομό, στην Πελοπόννησο, στην Ελλάδα».

Συμβολικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Πύλο και Μεθώνη, με τις Οργανώσεις του ΚΚΕ συμβολικά να πετούν λουλούδια στη θάλασσα, στη μνήμη των θυμάτων.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ