Πέμπτη 15 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Μία είναι η επιλογή μας ακόμα μια φορά: Να μη σωπάσουμε!

«Οι θάλασσές μας... θάλασσες νεκρών. Αλληλεγγύη το όπλο των λαών», σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας με αφορμή το νέο έγκλημα με το πολύνεκρο ναυάγιο και καλεί στη σημερινή συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Εμείς δεν "συνηθίζουμε" στον θάνατο. Ούτε στο να είναι η θάλασσα που κολυμπάμε νεκροταφείο χιλιάδων νεκρών ανθρώπων, παιδιών, μωρών, γυναικών... Εμείς δεν "συνηθίζουμε" σε εγκλήματα που γίνονται ξανά και ξανά σε βάρος συνανθρώπων μας, ξεριζωμένων από τον τόπο τους λόγω των πολέμων, της φτώχειας, της δυστυχίας που δεν επέλεξαν... Εμείς δεν ανεχόμαστε απαίσιες φωνές μίσους και ρατσισμού επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν άλλο χρώμα, καταγωγή, θρησκεία και συνήθειες από εμάς».

«Μία είναι η επιλογή μας ακόμα μια φορά: Να μη σωπάσουμε!», τονίζουν οι μαθητές, δηλώνοντας: «Πάντα στο πλευρό όσων υποφέρουν. Οσων είναι θύματα αυτού του άδικου κόσμου».

Αντίστοιχα, με ψήφισμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τοπογράφων και Οικοτρόφων Νέων Εστιών ΕΜΠ, Μηχανικών ΠΑΔΑ, Γεωλογικού και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ καλούν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τον θάνατο στις καρότσες, τους πνιγμούς στο Αιγαίο!» και προσθέτοντας: «Δεν γινόμαστε θεατές στην "κανονικότητα" των χιλιάδων νεκρών και αγνοούμενων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ