Πέμπτη 15 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
«Κάνανε τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών για τα κέρδη των καπιταλιστών»

Συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα || Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του λαού, των σωματείων και των φορέων του, στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα, απευθύνουν η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το ΣΕΤΗΠ και το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού.

«Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα! 'Η οι ζωές μας ή τα κέρδη τους», σημειώνουν τα σωματεία, που στο κάλεσμά τους μεταφέρουν την οργή και την απεριόριστη θλίψη των εργαζομένων και του λαού για το πολύνεκρο ναυάγιο.

Τονίζουν ότι δεν πρόκειται απλά για ένα «δυστύχημα», αλλά «είναι ακόμα ένα έγκλημα, μέρος του διαρκούς εγκλήματος που συντελείται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Εχει την υπογραφή των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεών τους, που εξαπολύουν επεμβάσεις, σκορπούν τον πόλεμο και καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους. Ολα αυτά οδηγούν στα εκατομμύρια καραβάνια ξεριζωμένων, διαμορφώνοντας το έδαφος για την ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και τα ταξίδια του τρόμου.

Η θλίψη και η οργή γι' αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δεν θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.

Καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα!

Δεν γινόμαστε θεατές στην "κανονικότητα" των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Κάνανε τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, αυτή είναι η τύχη όλων των φτωχών, για τα πλούτη και τα κέρδη των καπιταλιστών».

Στο συλλαλητήριο καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, καταγγέλλοντας το συνεχιζόμενο έγκλημα και απαιτώντας να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καταδικάζοντας «την πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ελληνικών κυβερνήσεων που υλοποιούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οδηγούν τους λαούς στον ξεριζωμό». «Δεν δεχόμαστε το προωθούμενο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο που ενταφιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης. Αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της απάνθρωπης πολιτικής τους, που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων των διακινητών και μετατρέπει τις ελληνικές θάλασσες σε θάλασσες νεκρών», σημειώνει η ΟΓΕ.

Επίσης στο συλλαλητήριο καλούν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα

Συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, οργανώνουν τα Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης. Καλούν τον λαό να μην ανεχθεί τη μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό νεκροταφείο χιλιάδων ανθρώπινων ζωών. Να διεκδικήσει την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους. Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση των Σωματείων καλούν Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Κινητοποιήσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις:

Σήμερα Πέμπτη:

Αγρίνιο, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Αρτα, 8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς

Βόλος, 7.30 μ.μ., πλατεία Αγ. Νικολάου

Γιάννενα, 8 μ.μ., στον πλάτανο, στην Αβέρωφ

Ζάκυνθος, 8 μ.μ., πλατεία Αγ. Μάρκου

Ηγουμενίτσα, 8.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου

Ικαρία, 8 μ.μ., πλατεία Ευδήλου

Κεφαλονιά, 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αργοστολίου και στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ληξουρίου

Κέρκυρα, 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο

Κως, 7.30. μ.μ., πλατεία Καζούλη

Λευκάδα, 8 μ.μ., πλατεία Αγ. Μηνά

Λήμνος, 8 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα

Μυτιλήνη, 7.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 6 μ.μ., πλατεία

Πάτρα, 8 μ.μ., έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου

Πρέβεζα, 8.30 μ.μ., στο δημαρχείο

Πύργος, 8 μ.μ., στην πλατεία Σ. Καράγιωργα

Σάμος, 7.30 μ.μ., πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Σπάρτη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Σύρος, στις 7 μ.μ., πλατεία Μιαούλη

Χαλκίδα, στις 8 μ.μ., πλατεία Ταχυδρομείου

Αύριο Παρασκευή:

Λάρισα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Σάββατο 17 Ιούνη:

Αμφισσα, 7.30 μ.μ., πλατεία Λαού

  • Στη Λαμία η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, καλεί σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ