Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Επίσκεψη του Αμπάς στην Κίνα

Τριήμερη επίσκεψη στην Κίνα ξεκίνησε χτες ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ.

Καθώς η κινεζική ηγεσία επιδιώκει ενισχυμένο ρόλο στην ευρύτερη Μέση Ανατολή - με φόντο και την επιτυχή μεσολάβηση στην «εξομάλυνση» των σχέσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν - ανώτεροι Κινέζοι διπλωμάτες και άλλοι αξιωματούχοι εκφράζουν την επιθυμία του Πεκίνου για ενεργοποίηση της διπλωματικής διαδικασίας στο Παλαιστινιακό, που παραμένει «παγωμένη» εδώ και περίπου μία δεκαετία, με ευθύνη των ΗΠΑ και της ΕΕ, που βάζουν πλάτη στα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης.

Στο μεταξύ, ένας 19χρονος Παλαιστίνιος δολοφονήθηκε χτες από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, στη διάρκεια εφόδου και συγκρούσεων στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα, που βρίσκεται κοντά στη Ναμπλούς της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης. Στη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ Παλαιστίνιοι.

Μερικές ώρες αργότερα, τέσσερις Ισραηλινοί (τρεις στρατιώτες και ένας οπλισμένος έποικος) τραυματίστηκαν μετά από πυρά που έριξαν άγνωστοι εναντίον τους ενώ περνούσαν με ΙΧ από περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ