Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Απορρίφθηκε νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Καταψηφίστηκε (με 289 ψήφους κατά, έναντι 239 υπέρ) η νέα πρόταση μομφής που υποβλήθηκε κατά της γαλλικής κυβέρνησης στην Εθνοσυνέλευση, η 17η τον τελευταίο χρόνο.

Την πρόταση υπέβαλε ο σοσιαλδημοκρατικός συνασπισμός NUPES (συμμετέχουν η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν Λικ Μελανσόν, το μεταλλαγμένο ΚΚ Γαλλίας, οι Οικολόγοι κ.ά.), στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τη νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση. Υπέρ της πρότασης τάχθηκε και η ακροδεξιά «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν.

Κατά ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων (αντίστοιχα είχαν πράξει και την άνοιξη), με τον βουλευτή τους, Ζαν Λουί Τιερό, να λέει ότι «πρέπει να ξέρουμε πότε χρειάζεται να σταματά μια αντιπαράθεση» και να προσπαθεί ότι τώρα πρέπει η Βουλή να ασχοληθεί με άλλα θέματα, όπως το Μεταναστευτικό.

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν μίλησε για το «πραγματικό κουράγιο» που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και μεταξύ άλλων συνδέεται - όπως είπε - «με την οικοδόμηση πλειοψηφιών, ακόμα και με αυτούς που δεν σκέφτονται ακριβώς όπως εμείς». Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μακρόν δεν διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ