Τετάρτη 10 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΡΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ
Σε κάθε καμπή της Ιστορίας μόνο το ΚΚΕ ήταν μπροστά στον αγώνα

RIZOSPASTIS

Κάλεσμα για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, ώστε ο λαός να βγει δυνατός από την κάλπη, απηύθυνε η Ρούλα Ελευθεριάδου στην παρέμβασή της.

Ειδική αναφορά έκανε στην 9η Μάη, σημειώνοντας ότι η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών «θα φωτίζει για πάντα το μέλλον», αλλά και στη σημαντική συμβολή και των Ελλήνων της ΕΣΣΔ, ιδιαίτερα των νέων κομσομόλων, που πολέμησαν με απαράμιλλο ηρωισμό στα διάφορα πεδία του πολέμου. «Ελληνες Πόντιοι βρέθηκαν ανάμεσα στα τμήματα του Κόκκινου Στρατού που το 1945 μπήκαν στο Βερολίνο, γράφοντας τις τελευταίες σελίδες της Αντιφασιστικής Νίκης», τόνισε και παρακάτω επεσήμανε πως «ό,τι και να κάνουν οι πλαστογράφοι της Ιστορίας, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, δεν θα καταφέρουν ποτέ να αμαυρώσουν την αθάνατη εποποιία που έγραψαν ο σοβιετικός λαός, ο Κόκκινος Στρατός, τα λαϊκά απελευθερωτικά κινήματα. Δεν θα σβήσουν το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ σήκωσε το κύριο βάρος του πολέμου».

Πρόσθεσε δε ότι «με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία άναψε ξανά το φιτίλι του πολέμου εκεί που για 70 χρόνια, επί σοσιαλισμού, πάνω από 100 εθνότητες ζούσαν αρμονικά, ειρηνικά και μεγαλούργησαν. Ο κόσμος δεν έγινε καλύτερος μετά τις ανατροπές, όπως προπαγάνδιζαν τα κέντρα του καπιταλισμού και οι κάθε λογής απολογητές του».

Τόνισε ότι τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλα, που «έχουν βάλει την υπογραφή τους και στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, με αποστολές όπλων και στρατευμάτων, με τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμια, με τις ΝΑΤΟικές βάσεις. Εχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ΝΑΤΟικό έδαφος. Προσφέρουν κάθε διευκόλυνση στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι. Εγκρίνουν τεράστια χρηματοδότηση για ΝΑΤΟικές δαπάνες, την ώρα που καταρρέουν σχολεία, που τους κόβουν το ρεύμα».

Επεσήμανε ότι 30 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των πρώην σοσιαλιστικών χωρών νοσταλγεί τη ζωή του στον σοσιαλισμό, τα πλεονεκτήματα του οποίου, όπως είπε, γεύτηκαν οι πολιτικοί πρόσφυγες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που μετά τις ανατροπές οδηγήθηκαν από το ελληνικό κράτος στον τραπεζικό δανεισμό για τη στέγασή τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνεια και να κινδυνεύουν να χάσουν τη μοναδική τους κατοικία.

«Ορισμένοι, και εδώ στην Καλλιθέα, επιδίδονται σε αντισοβιετισμό - αντικομμουνισμό, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια σε σχέση με τη διαδρομή εμάς των Ποντίων, για να μας χειραγωγήσουν. Η προσφυγομάνα και ανταρτομάνα Καλλιθέα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Πόντιοι που ήρθαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν σε άθλιες συνθήκες, αφού αυτή ήταν η φροντίδα του κράτους των αστών. Ομως γνώρισαν την αλληλεγγύη των κομμουνιστών, μαζί τους αγωνίστηκαν για να επιβιώσουν και να διεκδικήσουν να ζήσουν ανθρώπινα. Στη συνέχεια εντάχθηκαν μαζικά στις γραμμές του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη λαϊκή απελευθερωτική πάλη. Μαζί με τον σοβιετικό λαό, η πλειοψηφία των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής συνέβαλε στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού», τόνισε, για να κλείσει υπογραμμίζοντας:

«Στη σύγχρονη Ιστορία, σε κάθε κρίσιμη καμπή της, τα αστικά κόμματα και το αστικό κράτος στάθηκαν εχθρικά, βρέθηκαν απέναντι από τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα. Μόνο το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές ήταν πάντα και είναι μπροστά για την οργάνωση του αγώνα του λαού και της νεολαίας του, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για ένα καλύτερο, ένα φωτεινό μέλλον», καλώντας όλες και όλους να δυναμώσουν το ΚΚΕ και με την ψήφο τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ