Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Η ανάπτυξή τους θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής του λαού

«Είναι η ώρα να σημαδέψουμε τον πραγματικό μας αντίπαλο, τον πραγματικό ένοχο για τα βάσανά μας, το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που υπηρετούν, και να πάρουμε τη θέση μας στη μάχη δίπλα στο ΚΚΕ», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Λαμπρούλης.

Στη συνέχεια στάθηκε σε κάποια από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες του νομού Λάρισας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ας μας πούνε, πώς είναι δυνατόν, και έχοντας ακούσει μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή μας, εκατοντάδες άνθρωποι να μένουν ακόμα στα κοντέινερ σε Δαμάσι, Μεσοχώρι κ.α., ή τα παιδιά στο σχολειό της Φαλάνης να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, αφού κωλυσιεργούν με την ανέγερση του νέου σχολείου;

Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να δείξει κανείς εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν και άφησαν πρακτικά ανύπαρκτη την ΠΦΥ, τα νοσοκομεία της πόλης μας να στενάζουν από την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σήμερα να παραπαίει; Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι χρειάζεται να λειτουργούν σύγχρονα ΚΥ, πλήρως στελεχωμένα, και όχι αποδυναμωμένες ΤΟΜΥ, που ουσιαστικά υπολειτουργούν;

Ζητήματα που επιβεβαιώνουν πως η Υγεία του λαού δεν μπορεί να είναι συνάρτηση της λογικής κόστους - οφέλους, να αποτελεί αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Γιατί, όπως όλοι καλά καταλαβαίνετε, την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκε περίτρανα πως τους επιχειρηματίες της Υγείας δεν τους έπιασε ο πόνος για την υγεία του λαού. Ισα ίσα, "ρέφαραν" μια χαρά και εδώ στην περιοχή μας, μετατρέποντας την οξυμένη ανάγκη του λάου μας σε ευκαιρία για κέρδη. Να γιατί πρέπει να μαυρίσουν τα κόμματα εκείνα που μιλούν, με τις ίδιες ακριβώς λέξεις, για "αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας".

Οταν μιλάνε για ανάπτυξη, σίγουρα δεν αναφέρονται στην ουσιαστική αναβάθμιση, στην κατασκευή περισσότερων ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων για τα παιδιά μας, πλήρως στελεχωμένων με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, για να μη μιλήσουμε για προσεισμικούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία, δημόσια κτίρια που έπρεπε να γίνουν χθες.

Ολα αυτά και αλλά πολλά αποτελούν τρανταχτή απόδειξη πως η ανάπτυξή τους θεωρεί αδικαιολόγητο κόστος έργα αναγκαία για την προστασία της ζωής του λαού.

Αλλη είναι η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα αστικά κόμματα, και άλλη η ανάπτυξη που συμφέρει τον λαό και τη νεολαία.

Γι' αυτό και δεν μπορούμε να δεχτούμε σήμερα, εν έτει 2023, να θεωρείται κανονικότητα η ζωή με τα λίγα, ότι ρεαλιστικό σήμερα είναι να συγκρίνουμε τα λίγα με τα λιγότερα.

Πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης που έχει στόχο την ανάπτυξη υπέρ του λαού καταθέτει μόνο το ΚΚΕ.

Γι' αυτό και θα είναι μεγάλη υπόθεση το ΚΚΕ να βγει όσο γίνεται πιο ενισχυμένο από την εκλογική μάχη. Αλλωστε, μόνο μαζί με το ΚΚΕ και κόντρα στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις κατέκτησαν ό,τι κατέκτησαν οι εργαζόμενοι έως σήμερα.

Προχωράμε, συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση, τόλμη, με πρωτοβουλία, μεταφέροντας το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία από το ΚΚΕ σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου(2017-09-07 00:00:00.0)
Παίρνει «άριστα» σε περικοπές και εξαπάτηση του λαού...(2017-07-01 00:00:00.0)
Κέρδος και Υγεία σε ευθεία αντίθεση(2014-12-09 00:00:00.0)
Ανεξέλεγκτη η μεταφορά τοξικών αποβλήτων της «Ελληνικός Χρυσός»(2013-10-12 00:00:00.0)
Κρατική υποχρέωση η δωρεάν Υγεία(2004-01-17 00:00:00.0)
Καμένη γη χαμένο βιος(2000-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ