Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Περιοδεία από το ΚΚΕ σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου

Από τις συζητήσεις του Μ. Συντυχάκη με εργαζόμενους του νοσοκομείου
Από τις συζητήσεις του Μ. Συντυχάκη με εργαζόμενους του νοσοκομείου
Η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, η οποία ντύνεται από την κυβέρνηση με τη φιλολογία περί «στήριξης» του δημόσιου συστήματος Υγείας, καθώς και οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση της Υγείας, αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του Κόμματος και βουλευτή, στην Παιδοχειρουργική Κλινική και στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του ΠαΓΝΗ.

Στην Παιδοχειρουργική Κλινική, για τα προβλήματα της οποίας κατατέθηκε πρόσφατα Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των εργαζομένων ότι οι 3 μόνιμοι γιατροί δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης λειτουργίας της κλινικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας τα ιατρικά μηχανήματα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για ασθενείς και εργαζομένους όταν δεν υπάρχει το αντίστοιχο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν εντατικοποίηση της δουλειάς τους λόγω της υποστελέχωσης. Η λύση, από πλευράς διοίκησης, για να καλυφθούν τα κενά με προσωπικό που θα έρχεται να δουλέψει από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο υπερωριακά κάποιες μέρες του μήνα, αποτελεί «μπάλωμα».

«Η "δίκαιη ανάπτυξη" που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι οι μηδενικές κρατικές επιχορηγήσεις για τους ανασφάλιστους και οι υποβαθμισμένες και υποτυπώδεις υπηρεσίες Υγείας στο λαό», υπογράμμισε ο Μ. Συντυχάκης. Πρόσθεσε πως παράλληλα «θα υπάρχει και το τμήμα εκείνο του κρατικού τομέα της Υγείας που θα είναι πλήρως εμπορευματοποιημένο, ανταποδοτικό και ακριβό, είτε μέσα από την "αξιολόγηση" τμημάτων και κλινικών είτε μέσα από τα ιδιωτικά συμβόλαια με ασφαλιστικές εταιρείες που θα συνάπτουν τα δημόσια νοσοκομεία και κλινικές».

Τέλος, ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας, σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές. Κάλεσε τους εργαζόμενους να πετάξουν τις διακηρύξεις της κυβέρνησης στα σκουπίδια και να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν την ανάπτυξη ενός συστήματος Υγείας που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ