Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Κείμενο στήριξης από αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς

Με κείμενο που συνυπογράφουν, αυτοαπασχολούμενοι φαρμακοποιοί από περιοχές της Αττικής δηλώνουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ και καταγγέλλουν τις συνέπειες από τη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που αντιμετωπίζει το φάρμακο ως εμπόρευμα.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν: «Το χρόνιο πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων επανήλθε το τελευταίο διάστημα με οξύτητα στην επικαιρότητα (...) Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι φαρμακοβιομήχανοι προβάλλουν ως αιτία των ελλείψεων τη χαμηλή (κατ' αυτούς) τιμή των φαρμάκων και ισχυρίζονται ότι η αύξησή της θα βελτιώσει την κατάσταση. Θεωρούν ως δεδομένο το φάρμακο - εμπόρευμα, αποδέχονται ότι θα διατίθεται με βάση τους νόμους της αγοράς και του ανταγωνισμού.

(...) Αυτή η πολιτική ευθύνεται για: Τις νομιμότατες και επιβραβευόμενες, με επιστροφή ΦΠΑ και άλλους τρόπους, παράλληλες εξαγωγές από τις φαρμακαποθήκες. Τις απευθείας εξαγωγές από τις φαρμακοβιομηχανίες, ενώ μεγάλες πολυεθνικές εισάγουν στην Ελλάδα ποσότητες φαρμάκων μικρότερες από τις ανάγκες γιατί δεν θέλουν να χάνουν κέρδη λόγω των παράλληλων εξαγωγών.

(...) Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς και εμείς, οι αυτοαπασχολούμενοι φαρμακοποιοί παίρνουμε θέση και διαλέγουμε την πλευρά των εργαζομένων και του λαού και όχι των μονοπωλίων του φαρμάκου (...)

Στις εκλογές στηρίζουμε το ΚΚΕ και καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς και τους ασθενείς που βιώνουν καθημερινά αυτήν την κατάσταση, να δυναμώσουμε με την ψήφο μας το μόνο κόμμα που θεωρεί ότι το φάρμακο δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα. Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτάρκεια της χώρας σε φάρμακα και εμβόλια, με το πολυάριθμο και υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό του κλάδου.

Για να αποτελεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθολικό δημόσιο και δωρεάν αγαθό αντίστοιχο με τις κάθε φορά λαϊκές ανάγκες. Γιατί το ΚΚΕ δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων, δεν ξεπληρώνει γραμμάτια στην εγχώρια και διεθνή ελίτ. #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ».

Το κείμενο υπογράφουν:

Βέργου Κατερίνα (Ανω Πατήσια), Γαρδούνης Δημήτρης (Καισαριανή), Γρημανέλης Κώστας (Ανω Πατήσια), Δουμουλάκη Θεώνη (Αιγάλεω), Ζήρου Βασιλική (Αγ. Παρασκευή), Ζούλα Νεκταρία (Ιλιον), Ιωαννίδης Τάκης (Νέο Ηράκλειο), Καβαλάρης Γιάννης (Πατήσια), Καράκωστας Χρήστος (Γαλάτσι), Κιούλος Γιάννης (Γαλάτσι), Κορομπίλη Λιάνα (Αλιμος), Κόχυλα Ξένη (Μενίδι), Λαμπριανίδης Μάκης (Πατήσια), Λομβαρδά Ελπίδα (Περιστέρι), Μάγγου Ιωάννα (Ιλιον), Μάμιδας Γιώργος (Μαρούσι), Μαυρομάτης Μάνος (Μενίδι), Μαρούδα Ευγενία (Γέρακας), Μουτεβέλης Χρήστος (Βριλήσσια), Μπακάκος Θοδωρής (κέντρο Αθήνας), Μπακαλούμης Αργύρης (Παγκράτι), Μπακογιάννη Τζένη (Αλιμος), Μωυσιάδης Περικλής (Αγία Βαρβάρα), Νικηφορίδη Σοφία (Βάρκιζα), Ντόντος Στάθης (Ιλιον), Ραβανής Νίκος (Νέα Ερυθραία), Σαρρή Νίτσα (Χαϊδάρι), Σελέκου Χρύσα (Χαϊδάρι), Σεφέρης Χρήστος (Πετρούπολη), Σπανός Αντώνης (Αργυρούπολη).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προωθεί ως «μέτρο» το «φαρμάκι» της αύξησης των τιμών(2023-01-04 00:00:00.0)
Κάλεσμα για ενίσχυση της ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών(2016-11-25 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η συμμαχία για δωρεάν φάρμακο(2012-08-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-08-18 00:00:00.0)
Πούλμαν για το Σύνταγμα(2011-09-28 00:00:00.0)
Καλεί σε πάλη για φάρμακο στην υπηρεσία του λαού(2010-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ