Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Ο αγώνας συνεχίζεται για την προστασία του λαού και της νεολαίας

Αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ. στο Σπόρτιγκ η μεγάλη σύσκεψη συνδικάτων και φορέων. Εκδήλωση - συζήτηση και στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Από την παρέμβαση στον ημιμαραθώνιο
Από την παρέμβαση στον ημιμαραθώνιο
Σε σύσκεψη με θέμα τα επόμενα βήματα της αγωνιστικής δράσης προχωρούν συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτιγκ στην Αθήνα (σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Ελευθέριος).

«Οι ζωές μας ή το κέρδος. Συνεχίζουμε με οργάνωση και αγώνα», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν από κοινού εργατικά σωματεία, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και φοιτητικοί σύλλογοι.

Στο φόντο των πολύ μαζικών κινητοποιήσεων και των δύο μαζικών απεργιών, με τις οποίες ο λαός και η νεολαία διαδηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν το έγκλημα στα Τέμπη να ξεχαστεί και διεκδικούν να μη συγκαλυφθούν οι αιτίες του, συνδικάτα και φορείς θέτουν επί τάπητος την ανάγκη οργάνωσης και αγώνα ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος και θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους.

Παρέμβαση στον ημιμαραθώνιο

Στο μεταξύ, παρέμβαση στον 11ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της πόλης, έκανε το Σωματείο Γυμναστών και Προπονητών ν. Αττικής, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους. Φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» αθλητές και νέοι επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να δώσουν συνέχεια στον αγώνα ενάντια στην πολιτική του κέρδους που θυσιάζει ακόμα και τη ζωή του λαού.


Μάλιστα, κοντά στη γραμμή της εκκίνησης του αγώνα, το Σωματείο άνοιξε πανό με το σύνθημα: «Ολων των νεκρών γίναμε η φωνή, στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή».

Εκδήλωση - συζήτηση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σε μεγάλη εκδήλωση - συζήτηση, την Πέμπτη 23 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος» του Πολυτεχνείου, καλούν εργατικά σωματεία, με στόχο το συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης.

Καλούν όλα τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, κάθε εργαζόμενο, τους φορείς της πόλης να συμμετάσχουν στη συζήτηση για τα συμπεράσματα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και για τον συντονισμό του αγώνα.

Το κάλεσμα απευθύνουν η Επιτροπή Αγώνα στο Μηχανοστάσιο της «Hellenic Train», η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης και τα Σωματεία Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Τροφίμων - Ποτών Κ. Μακεδονίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας, Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, Εργαζομένων στο Φάρμακο Κ. Μακεδονίας, Ενωση Λογιστών ν. Θεσσαλονίκης.

Μηνύματα διεθνούς αλληλεγγύης

Συγκινητικά είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας της χώρας μας, που συνεχίζουν να καταφθάνουν στο ΠΑΜΕ από συνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού.

Το Εργατικό Κέντρο CGT Val de Marne, από τη Γαλλία, εκφράζει την πλήρη στήριξή του στον ελληνικό λαό. «Στον 21ο αιώνα, με την τεχνολογική πρόοδο που υπάρχει, τέτοιο θανατηφόρο δυστύχημα (...) δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», υπογραμμίζει. «Γνωρίζουμε ότι αυτή η τραγωδία ήταν αποτέλεσμα της ασίγαστης όρεξης των υπηρετών του καπιταλισμού, που δεν ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη ζωή αλλά για τα κέρδη. Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για γενική απεργία και διαδηλώσεις στις 16 Μάρτη απηχεί και στους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας ενάντια στις ίδιες καταστροφικές πολιτικές και τα σχέδια της κυβέρνησης της Γαλλίας να οδηγεί τους εργάτες σε δουλειά μέχρι τον θάνατο, χωρίς να βγουν στη σύνταξη. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας!», σημειώνει.

Το Συνδικάτο των υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (AFSCME Local 3800), στις ΗΠΑ, χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και την πρόσφατη απεργία. «Θρηνούμε μαζί με τους συντρόφους μας για τον θάνατο των δύο ακόμη εργαζομένων τις τελευταίες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι θάνατοι στη δουλειά θα πρέπει να χαρακτηριστούν εγκλήματα. Ενώνουμε τη φωνή μας με την απαίτηση ότι αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να συγκαλυφθεί!», αναφέρει.

Μήνυμα συμπαράστασης στέλνει το Κίνημα Εργατών Γιουρίκα (Eureka Australian Workers Movement), από την Αυστραλία. «Το ΠΑΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί φωτεινό φάρο σωστού ταξικού προσανατολισμού και αγωνιστικής συνέπειας για τα εργατικά κινήματα όλων των χωρών. Εχετε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες σας, τους εγκάρδιους συντροφικούς μας χαιρετισμούς και τις ευχές μας για την επιτυχία των αγώνων σας για την αλλαγή των συσχετισμών στο εργατικό κίνημα της χώρας σας, για να γυρίσει προς τα εμπρός ο τροχός της Ιστορίας», αναφέρει.

Το Εργατικό Κέντρο του Κέιμπριτζ (Cambridge and District Trades Union Council), από τη Βρετανία, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ελλάδας και στο ΠΑΜΕ, μπροστά στην απεργία της περασμένης Πέμπτης και των κινητοποιήσεων, απαιτώντας «δικαιοσύνη για τις οικογένειες των θυμάτων, ενάντια στις θανατηφόρες πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων παντού».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Zhanartu, από το Καζακστάν, καθώς και τοπικά και κλαδικά συνδικάτα υπογραμμίζουν την ανάγκη του αγώνα «για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας και την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου». «Το μέγεθος του αγώνα, στον οποίο συμμετέχουν σχεδόν όλα τα εργατικά κέντρα της Ελλάδας, είναι εκπληκτικό και δίνει παράδειγμα οργάνωσης, αντοχής και ταξικής αλληλεγγύης! Η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσουν για την ιδιωτικοποίηση και την εφαρμογή των μέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία», επισημαίνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρα δράσης σήμερα για φθηνές ποιοτικές συγκοινωνίες(2022-07-27 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν για να γυρίσει στη δουλειά ο πρόεδρος του ΣΕΜΛΑ(2021-09-28 00:00:00.0)
Σύσκεψη την Πέμπτη από Σωματεία στη Θεσσαλονίκη(2021-08-21 00:00:00.0)
Σύσκεψη προετοιμασίας για τη ΔΕΘ και συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους(2021-08-20 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις(2013-04-27 00:00:00.0)
Ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας η αλληλεγγύη(2013-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ