Τρίτη 21 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
«Κοκορομαχία» ανάμεσα σε ΡΑΣ και ΟΣΕ

Αλλη μια «κοκορομαχία» για τις ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους κύριους υπεύθυνους, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, της υλοποίησης της πολιτικής «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, που οδήγησε στον τεμαχισμό τους, στις ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και συντήρηση του δικτύου με ολέθρια αποτελέσματα.

Αφορμή, το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), όπου διαπιστώνει - φυσικά εκ των υστέρων - ελλιπή και ανεπαρκή εκπαίδευση του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας, με τον ΟΣΕ να ανταπαντά ότι εφάρμοζε το πρόγραμμα εκπαίδευσης που είχε εγκρίνει η ΡΑΣ.

Η ηγεσία της ΡΑΣ, που είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εμφανίζεται τώρα να ζητάει τα ρέστα, αν και γνώριζε τα χάλια σε όλα τα επίπεδα και στην εκπαίδευση, όπως και την απασχόληση σταθμαρχών όχι ως μόνιμου προσωπικού αλλά ως συμβασιούχων με «μπλοκάκι». Η ΝΔ και αφού έχει γίνει η τραγωδία έρχεται να εξαγγείλει... «Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων», χωρίς κουβέντα για την «ταμπακιέρα», την πολιτική που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία και οδηγεί σε τεράστια κενά σε μέσα, προσωπικό και εκπαίδευση.

Στο μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής πέρασαν την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας οι δύο από τους τρεις έως τώρα κατηγορουμένους για το δυστύχημα - προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, σταθμάρχες, ενώ απολογήθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος, ο επιθεωρητής, που - μέχρι στιγμής - εμπλέκεται στην υπόθεση. Οι δύο σταθμάρχες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή 24 Μάρτη και ο επιθεωρητής θα απολογηθεί στις 30 Μάρτη. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και βαριές σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Το επόμενο διάστημα θα κληθούν για κατάθεση μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ - ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ και της διαχειρίστριας εταιρείας των σιδηροδρόμων, «Hellenic Train».

Οι ανακριτικές αρχές θα λάβουν επίσης υπόψη τις απαντήσεις που θα δοθούν από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προδιαγεγραμμένο έγκλημα με συγκεκριμένες πολιτικές και ποινικές ευθύνες(2024-03-09 00:00:00.0)
Νέες διώξεις εναντίον 5 προσώπων(2023-06-23 00:00:00.0)
Απαράδεκτες αναφορές για «εργαλειοποίηση» από συγγενείς των θυμάτων(2023-05-17 00:00:00.0)
Στο απυρόβλητο οι πραγματικές αιτίες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα(2023-04-27 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι έρευνες(2023-03-14 00:00:00.0)
Θλίψη και οργή για τους δεκάδες αδικοχαμένους(2023-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ