Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΤΤΙΚΗ
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι θεματικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Εκδήλωση για το Ελληνικό

RIZOSPASTIS

Εκδήλωση για το Ελληνικό
Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν οι θεματικές εκδηλώσεις του Κόμματος στην Αττική για μια σειρά από καίρια ζητήματα που επιβεβαιώνουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού και να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα του κεφαλαίου και την καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετούν.

Στο κατάμεστο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, σε εκδήλωση των Οργανώσεων του Νότιου Τομέα του ΚΚΕ για το Ελληνικό με θέμα «Πόλη και υποδομές για τον λαό ή για τους λίγους;» μίλησε την Κυριακή ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους:

- Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφο - συγγραφέα, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

- Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

- Θανάση Καλαμπαλίκη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

- Παύλο Αλεξανδράκη, γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αττικής.

- Γιώργο Ιωαννίδη, δημοτικό σύμβουλο Αργυρούπολης - Ελληνικού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Νέων Αργυρούπολης (ΑΟΝΑ), υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

Για τις υποδομές και την περίπτωση της ΠΥΡΚΑΛ
Για τις υποδομές και την περίπτωση της ΠΥΡΚΑΛ
- Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

Αντίστοιχα πλήθος κόσμου βρέθηκε χτες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της ΣΕΦΑΑ στη Δάφνη για την εκδήλωση που οργάνωσε η ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Υποδομές, ελεύθεροι χώροι, χρήσεις γης... για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών ή για τα συμφέροντα των λίγων; Η περίπτωση της πρώην ΠΥΡΚΑΛ».

Την κεντρική ομιλία έκανε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, ενώ ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους:

- Χάρη Βουρδουμπά, υποψήφιο βουλευτή στην Α΄ Αθήνας και δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Αθήνας.

- Γιάννη Κονδύλη, μέλος του ΤΓ της ΤΟ Μετάλλου Αττικής του ΚΚΕ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου).

- Ανέστη Τσουκαράκη, υποψήφιο βουλευτή στη Β΄ Πειραια, συνταγματάρχη ε.α., τέως πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

- Βασίλη Καλύβα, δημοτικό σύμβουλο στον δήμο Βύρωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρόεδρο του Παραρτήματος Βύρωνα - Καισαριανής του ΕΣΥΝ.

- Φιλιώ Τόλια, διδάκτορα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Πρόεδρο του παραρτήματος Δάφνης - Υμηττού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της.

Το «κόκκινο» ψηφοδέλτιο στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Στις δυο εκδηλώσεις παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Οι υποψήφιοι του Κόμματος είναι:

Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ.

Δημήτρης Ακτύπης, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Γιάννης Αναγνώστου, οικοδόμος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στέλλα Βαλαβάνη, ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κανέλλα Γεωργοπούλου, δημοτική σύμβουλος Καισαριανής, ιδιωτική υπάλληλος.

Αντώνης Δαβανέλλος, συνταξιούχος «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Γιώτα Δήμου, βιολόγος - ιδιωτική υπάλληλος, δημοτική σύμβουλος Αγίου Δημητρίου.

Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφος - συγγραφέας.

Ειρήνη Ελευθεριάδου, συνταξιούχος οδοντίατρος, πρόεδρος του Ποντιακού Σωματείου ΚΟΠΑ (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών).

Γιώργος Ιωαννίδης, οικοδόμος, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού - Αργυρούπολης, πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Νέων Αργυρούπολης (ΑΟΝΑ).

Θανάσης Καλαμπαλίκης, έμπορος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Νίκος Καλογερής, επιμελητής Α' στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», μέλος του ΔΣ εργαζομένων του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Ανδρέας Καραβίδας, φυσικοθεραπευτής, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου, μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Αλέξανδρος Κορωνάκος, υποπλοίαρχος ΠΝ ε.α.

Αλέξανδρος Μπουγάς, πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, στέλεχος του ΚΚΕ.

Παύλος Ορκόπουλος, ηθοποιός.

Δανάη Πλα - Καρύδη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ερευνητικό κέντρο «Αθηνά».

Μανώλης Σαριδάκης, ερευνητής στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Ελπίδα Στεφανίδη, εργαζόμενη στον κλάδο της Πληροφορικής.

Σπύρος Τζόκας, πανεπιστημιακός, πρώην αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Καισαριανής.

Γεράσιμος Τσεκούρας, χειριστής κλαρκ, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου «Praktiker», μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Λεμονιά Φάκαρου, ψυχολόγος - εργαζόμενη στο ΚΕΘΕΑ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Εφη Χαλιού, τραπεζοϋπάλληλος, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις δύο εκδηλώσεις, αποσπάσματα από τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις θα δημοσιευτούν σε επόμενα φύλλα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ