Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι), Ρωσία

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η απειλή του ξεσπάσματος του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, ενός πολέμου των ιμπεριαλιστών για τα δικά τους συμφέροντα, που θα φέρει ακόμα περισσότερο πόνο και δυστυχία στους εργαζόμενους ανά τον κόσμο. Οι εργαζόμενοι ήδη υποφέρουν από τις συνέπειες του καπιταλισμού και της κρίσης του, όπως και οι εργαζόμενοι στη Ρωσία. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με την έναρξη της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης». (...)

Το ρωσικό καθεστώς αυστηροποιείται συνεχώς: Οι συλλήψεις και οι δίκες αυξάνονται. Θεωρείται έγκλημα να εκφράσει κάποιος αρνητική γνώμη για τη στρατιωτική επιχείρηση. Οι μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνουν την εξάρτησή τους από ιδιωτικές στρατιωτικές δυνάμεις, νομιμοποιούνται οποιεσδήποτε ενέργειες (ακόμα και οι δημόσιες δολοφονίες «εγκληματιών») από ακροδεξιές φιλοκυβερνητικές ομάδες, οι οποίες στηρίζονται ανοιχτά από το κράτος. Οπότε μιλάμε για μια αυξανόμενη φασιστικοποίηση του καθεστώτος της Ρωσίας. (...)

Πιστεύουμε ότι καθώς προχωρά η κρίση του καπιταλισμού, η ενότητα της παγκόσμιας κομμουνιστικής νεολαίας πρέπει να δυναμώσει, καθώς μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο: Μια σοσιαλιστική κοινωνία αντάξια του λαού!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ