Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού δεν θα περάσει!

Το μήνυμα ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης και τρομοκράτησης του λαού δεν θα περάσει, έστειλε η μαχητική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, χτες το πρωί έξω από τα δικαστήρια, με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση της μήνυσης κατά του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και μέλους της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Τάσου Tσιαπλέ.

Θυμίζουμε ότι η Μ. Μπίλη, υποψήφια βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που στηρίχθηκε το 2019 από τη Χρυσή Αυγή και τώρα από τον καταδικασμένο για την εγκληματική δράση της Ηλία Κασιδιάρη, μήνυσε τον Τάσο Τσιαπλέ, υποστηρίζοντας ότι την προσέβαλε, με τη φράση ναζίστρια, κατά τη διάρκεια τηλεσυνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19 Μάη του 2021. Η δίκη πήρε τελικά αναβολή για τις 10/1/2024.

Στη συγκέντρωση τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ φώναζαν συνθήματα όπως «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες». Την ίδια ώρα δεν έλειψαν οι προκλήσεις από τα φασιστοειδή. Ετσι στελέχη τους έφτασαν στο σημείο να σηκώνουν το δεξί τους χέρι, προχωρώντας σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Στην ομιλία που έγινε από τον Αγη Τριγάζη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, τονίστηκε ότι «η Ιστορία διδάσκει και το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Οσες μηνύσεις κι αν καταθέσουν, όσες διώξεις και να κάνουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω, ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Η πάλη κατά του φασισμού δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το μόνο πραγματικό τείχος προστασίας απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό, το υψώνει ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους...», τους οποίους και κάλεσε να μην εφησυχάζουν, να συμπορευτούν αγωνιστικά με το ΚΚΕ, ενισχύοντάς το και στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ