Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Ακόμα πιο αποφασιστικά ΚΚΕ για να διώξουμε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση

Ο Γρ. Χαραλαμπίδης στον χαιρετισμό του τόνισε: «Το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή χαρακτηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους λοιπούς συγγενείς ως η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Το 2015 έμπαινε το αίτημα να φύγει η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, που επίσης χαρακτηριζόταν ως η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Είχε μεσολαβήσει η επίσης "χειρότερη" κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η συνέχεια είναι γνωστή... Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και μαζί με όλους τους παραπάνω ψήφισαν χεράκι χεράκι το 3ο επαχθέστερο μνημόνιο.

Ο "Ριζοσπάστης" της 14ης Φλεβάρη γράφει στο πρωτοσέλιδό του "Τροπολογία του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης/κύριας κατοικίας των λαϊκών οικογενειών. ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ την απέρριψαν". Είναι οι ίδιοι που απέρριψαν την πρόταση του Κόμματος για κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στην Ενέργεια που θα έδινε κάποιες λιγοστές ανάσες στον λαό μας.

Ο λόγος αυτής της στάσης είναι προφανής. Τα κόμματα του καπιταλιστικού τόξου κινούνται στις ίδιες ρότες που καθορίζουν οι ανάγκες και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, οι κατευθύνσεις της ΕΕ και τα διάφορα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, όποιος κι αν φύγει ή όποιοι κι αν έρθουν, όσους και όποιους μηχανοδηγούς και να έχει το τρένο, εφόσον αυτό κινείται στις ράγες του συστήματος αυτού, του καπιταλιστικού, της οικονομίας και της εξουσίας του, όλα αυτά τα δεινά, η φτώχεια, η ακρίβεια, η ανεργία, οι πλειστηριασμοί, ο πόλεμος, η απόγνωση, θα αποτελούν επί της ουσίας το επόμενο κυβερνητικό τους πρόγραμμα.

Να γιατί τώρα λοιπόν ακόμα πιο σταθερά και αποφασιστικά ΚΚΕ!!! Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για να διώξουμε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά πάνω απ' όλα παλεύει για να διώξουμε αυτούς που κάνουν πραγματικά κουμάντο στην εξουσία και την οικονομία, αυτούς δηλαδή που βαράνε τα νταούλια και χορεύουν οι κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις τους.

Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ο ίδιος ο λαός την εξουσία στα χέρια τους. Γιατί το ΚΚΕ ήταν και αυτά τα 4 χρόνια μπροστά σε κάθε αγώνα ενάντια στην πολιτική και της ΝΔ και δεν συνιστούσε και τραύλιζε το "υπομονή τώρα και θα λογαριαστούμε μετά...".

Γιατί μόνο το ΚΚΕ παλεύει για να δυναμώνει ως πολιτική συλλογική δράση, ως ατομική αγωνιστική επιλογή αλλά και ως κριτήριο ψήφου το σύνθημα "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ