Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Φρούτα» για κάθε γούστο με στόχο την εξυπηρέτηση της στρατηγικής του κεφαλαίου

Μετεγγραφές από το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25, τεχνοκράτες και τρόφιμους ΜΚΟ, πολλοί απ' τους οποίους πλαισίωναν το think tank που είχε συγκροτήσει ο Αλ. Τσίπρας για την εξειδίκευση ζητημάτων που ιεραρχεί ψηλά η αστική τάξη, όπως της Ενέργειας, της «πράσινης ανάπτυξης» κ.λπ., περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα που δημοσιοποιήθηκαν πιστοποιούν τον χαρακτήρα του ως κόμματος της αστικής διαχείρισης που, ανεξάρτητα από τη διάταξή του στο πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές, καλείται να βάλει πλάτη στην υλοποίηση της στρατηγικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτά περιλαμβάνεται και η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ 2013 - 2015, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος από το 2021 προσχώρησε μετά βαΐων και κλάδων στον ΣΥΡΙΖΑ. Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται, ο Κεδίκογλου διετέλεσε υφυπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις των μνημονίων, προώθησε τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών, πετώντας έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία εκατοντάδες εργαζόμενους στην Εκπαίδευση. Ηταν υφυπουργός Παιδείας, με υπουργό Παιδείας τον Κ. Αρβανιτόπουλο, στην κυβέρνηση που πρωτοστάτησε για την εφαρμογή του κατάπτυστου νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ (ψηφίστηκε το 2011 από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με συμφωνία ΝΔ). Του νόμου που βρήκε απέναντι τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ.

Επιπλέον, υπάρχουν ονόματα υποψηφίων που είναι γνωστά για την εμπλοκή τους σε ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε το ίδρυμα Σόρος στην Ελλάδα, παράγοντες του δικτύου Real Estate, των εταιρειών AΠE, των εταιρειών Ενέργειας, και με θητεία σε συμβούλους κυβερνήσεων και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα... Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να λείψει και υποψήφιος που ήταν παλιότερα υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και που φημίζεται για το «ξέπλυμα» που έκανε το 2014 στον Κασιδιάρη. Βέβαια, τότε είχε αποσυρθεί η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από το πρόσωπό του, αλλά τώρα είναι υποψήφιος με ...δόξα και τιμή.

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων επισκιάστηκε από την κόντρα που ξέσπασε, με τον Π. Πολάκη να ξιφουλκεί για τον αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο Χανίων του προσωπικού του φίλου Μ. Χαιρετάκη. Η αρχική του αντίδραση έφτασε στο σημείο να δηλώνει πως παγώνει και τη δική του υποψηφιότητα μέχρι να αποκατασταθεί το «λάθος», ωστόσο κατόπιν παρέμβασης άνωθεν τα μάζεψε και επανήλθε με δεύτερη δήλωση εκφράζοντας τη συμμόρφωσή του προς τις συλλογικές αποφάσεις. Η επιμονή Πολάκη για υποψηφιότητα Χαιρετάκη αποσκοπούσε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στο να «ψαλιδίσει» τη δυναμική του Γ. Σταθάκη στα Χανιά.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η φημολογία για επαφές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο παρασκήνιο για τη διερεύνηση της δυνατότητας συγκρότησης κυβέρνησης αν έρθει δεύτερος. Στο πλαίσιο αυτό είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία για συνάντηση Τσίπρα - Γ. Παπανδρέου προ διμήνου και συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Παρά τις διαψεύσεις από κύκλους προσκείμενους στις δύο πλευρές ως προς το περιεχόμενο της συνάντησης, αυτή φαίνεται να πραγματοποιήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ