Σάββατο 28 Γενάρη 2023 - Κυριακή 29 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Συνεχίστηκε το σφυροκόπημα από τους βουλευτές του ΚΚΕ

Από τις παρεμβάσεις τους την Πέμπτη και την Παρασκευή

Είναι κρίσιμο να μπει στο επίκεντρο της προσοχής το θεσμικό πλαίσιο που έχει εκτινάξει τον αριθμό των παρακολουθήσεων, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, χαρακτηρίζοντας αποκαλυπτικές τις ομιλίες που έγιναν τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν αλλά ήταν «νόμιμες». Υπογράμμισε ότι αυτό δείχνει πως το ζητούμενο δεν είναι αν έγιναν ή δεν έγιναν οι παρακολουθήσεις, αυτό έχει απαντηθεί, «τώρα περνάμε σε άλλο επίπεδο», στο ποιος είναι ο λόγος «εθνικής ασφάλειας» που έγιναν, σημείωσε.

Αναφερόμενος στις ομιλίες των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ, που ισχυρίστηκαν ότι η ΝΔ μεταλλάχθηκε, σχολίασε πως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο μετά τη «χαμένη τιμή της σοσιαλδημοκρατίας» να δίνει συγχωροχάρτι και στη ΝΔ, όπως βέβαια στο σάπιο κράτος και την ΕΕ.

Επισήμανε ότι αν δει κανείς τις προεκλογικές περιόδους των τουλάχιστον τελευταίων 30 ετών θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει ούτε μια φορά που να μην επιχειρήθηκε σκόπιμα να κυριαρχήσουν προεκλογικά και μάλιστα με μία τελείως αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση τα ζητήματα σκανδάλων διαφθοράς και διαπλοκής.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν υποτιμά καθόλου αυτά τα ζητήματα γιατί είναι απτή απόδειξη της σαπίλας του συστήματος, ωστόσο τα αστικά κόμματα τα απασχολούν «τα σκάνδαλα τόσο όσο, μέχρι του σημείου εκείνου που να υπηρετούν τις εκλογικές σας σκοπιμότητες».

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τη βολική ευκαιρία και στους δύο να επιδοθούν σε ένα κακόγουστο σόου για να κρύψουν ότι όλοι μαζί συμφωνούν και εφαρμόζουν διαρκή μνημόνια και «κόφτες», αντιλαϊκά μέτρα, σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης τονίζοντας πως το ζητούμενο για τον λαό είναι η οργή που συσσωρεύεται να γίνει δύναμη σύγκρουσης και ανατροπής και όχι η αναζήτηση «σωτήρων», που θα συνεχίσουν το ίδιο αντιλαϊκό έργο.

Στηλίτευσε ακόμα το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 6 χρόνια από τις πρώτες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, και τα υπόλοιπα κόμματα κάνουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται μεταξύ των αστικών κομμάτων, χωρίς όμως η συζήτηση να ακουμπά την ουσία της υπόθεσης, που είναι το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, σημείωσε ο Ν. Παπαναστάσης. Κι αυτό γιατί αποτελεί ένα ακόμα κοινό έργο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που το έχουν συνδιαμορφώσει και το έχουν ψηφίσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τα αστικά κόμματα ζητούν την εμπιστοσύνη του λαού την ώρα που δεν εμπιστεύονται οι ίδιοι μεταξύ τους και παρακολουθούν ο ένας τον άλλον, γιατί το μόνο που τους δένει είναι η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, επεσήμανε ο Λ. Στολτίδης. «Δεν έχετε καμία διαχωριστική γραμμή σε αυτά που καίνε τον λαό», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, απευθυνόμενος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ