Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Γενάρη 2023 - αριθ. φύλλου: 14177

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Καμία ανοχή στο δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» και στην αντιλαϊκή πολιτική!

Καταπέλτης για την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που ευθύνονται για το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο των υποκλοπών και την ίδια ώρα συγκαλύπτουν την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ | Η μομφή του λαού να είναι βροντερή, με τον αγώνα του και με ψήφο στο ΚΚΕ!


ΣΕΛ.  4   -   5

Ανοχύρωτος ξανά ο λαός! Αγώνας για πραγματική προστασία

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι στην Αττική, στη Δυτική Ελλάδα και σε άλλες περιοχές, λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών υποδομών και πολιτικής προστασίας | Εγκληματικές ευθύνες της σημερινής και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν ως «κόστος» την προστασία του λαού | Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κτίρια και σχολεία, υπόγειες διαβάσεις που μετατράπηκαν σε «ποτάμια», διακοπές ρεύματος και κυκλοφορίας, το χτεσινό σκηνικό στην Αττική | Παρεμβάσεις του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΣΕΛ.  12   -   13

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πραγματική μομφή

Οση «σκόνη» και να σηκώσουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, τα ράμματα στη γούνα τους είναι πολλά για το πώς διαμόρφωσαν το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που θωρακίζει τη γενικευμένη παρακολούθηση των πάντων και στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στον λαό.

Γι' αυτό παρά τις «κραυγές» τους έχει πέσει «σιγή ασυρμάτου»: Για τους νόμους που ενσωμάτωσαν στην ελληνική νομοθεσία Κανονισμούς και Οδηγίες της ΕΕ, συμφωνίες και μυστικά πρωτόκολλα με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το ΝΑΤΟ, τα οποία κάνουν σκόνη λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, με ερμηνείες - «λάστιχο» περί «καταπολέμησης του ριζοσπαστισμού» και της «τρομοκρατίας».

Για τον νόμο 2225 του 1994 επί ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «νόμιμες». Τον νόμο αυτό φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού όλες οι κυβερνήσεις και τον εμπλουτίζουν συνεχώς.

Για τον νόμο που ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25, τον Αύγουστο του 2019 για τα προσωπικά δεδομένα. Ο νόμος αυτός ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την αστυνομική Οδηγία της ΕΕ που καθιερώνει το «νόμιμο», γενικευμένο και συστηματικό φακέλωμα, ενώ ανάβει «πράσινο φως» σε κατασκοπευτικά λογισμικά να αλωνίζουν «νόμιμα» στη χώρα μας.

Σηκώνουν προεκλογικές «κορόνες» για «εκτροπή» και «τοξικότητα», αλλά δεν λένε τίποτα για το ότι η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών ξεκινά από το ίδιο το Σύνταγμα, που στο άρθρο 19 επικαλείται λόγους «εθνικής ασφάλειας» και δίνει το ελεύθερο στις Αρχές να τους ερμηνεύουν καταπώς τις συμφέρει!

Οσοι «φρίττουν» με τις «ανορθογραφίες» από την «κανονικότητα» του «ευρωπαϊκού κράτους δικαίου», κάνουν ότι δεν ξέρουν πως η μόνη κανονικότητα στην ΕΕ είναι αυτή του γενικευμένου φακελώματος, με δεκάδες νόμους, μηχανισμούς χαφιεδισμού, κρατικές και άλλες υπηρεσίες παρακολούθησης των πάντων.

Αυτό το πλαίσιο έχουν συνδιαμορφώσει και εφαρμόζουν όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις, με πιο κραυγαλέα περίπτωση αυτή των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ.

Οχι μόνο δεν «ίδρωσε το αυτί τους» για την παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος, αλλά την απόλυτη ενοχή και των δυο τους, όπως και των κρατικών μηχανισμών και των δήθεν «ανεξάρτητων» αρχών, δείχνει η προσπάθειά τους να κουκουλώσουν την υπόθεση, στην οποία αποδεδειγμένα εμπλέκονται πάροχοι και Αρχές από πλήθος άλλων χωρών, 14 ευρωπαϊκών και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οταν μάλιστα μετά από 7 χρόνια καταγγελιών του ΚΚΕ, η υπόθεση έφτασε την περασμένη βδομάδα στη Βουλή για μια και μόνη συνεδρίαση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με μοιρασμένους ρόλους επιχείρησαν να διαλύσουν τη συνεδρίαση, όταν επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη ότι «κάτι φυτεύτηκε» στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ και πως «συζητάμε για παγίδευση».

Η στάση τους στη συγκεκριμένη υπόθεση προσφέρεται για να βγάλει συμπεράσματα ο λαός. Γιατί αποκαλύπτει ότι όλες οι κυβερνήσεις προασπίζονται την «κανονικότητα» της παρακολούθησης και της προληπτικής καταστολής, που είναι «νύχι - κρέας» με την αντιλαϊκή πολιτική, τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζουν η μία πίσω από την άλλη.

Γιατί το κράτος των λίγων δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατεύσει τις ελευθερίες του λαού. Γιατί προστάτης από τους «προστάτες» του μπορεί να είναι μόνο ο ίδιος ο λαός, που δεν συμβιβάζεται με «μεγάλους αδερφούς» στη ζωή και τη δράση του, αλλά σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του, τα κόμματα που την υπηρετούν.

Γι' αυτό η πραγματική μομφή θα κριθεί με τον αγώνα και με την ψήφο του λαού: Για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να γίνει ο ίδιος το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική, με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ!


ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο στις 7 μ.μ. η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο Παλαί ντε Σπορ

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας | Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα


ΣΕΛ.  3


ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»
Παζαρεύει η κυβέρνηση την αποστολή αρμάτων «Leopard» στην Ουκρανία;

Γερμανικά και ουκρανικά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι είχε συζητηθεί το σενάριο στο ΝΑΤΟ


ΣΕΛ.  7
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Παραμένουν στο «πόδι», συζητούν για κλιμάκωση

Σήμερα η πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας


ΣΕΛ.  11
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
Κάτω τα χέρια απ' του λαού τα σπίτια!

ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ